Обикновено целулита е придружен с мазнини и различни токсини. От тях може да се освободите с помощта на водната диета.

Диетата е с продължителност от 30 дни и изключва приема на въглехидрати, захар и мазни храни – забравете за хляба и сладките лакомства. Менюто ви за този период трябва да включва зеленчуци, риба, кисело мляко и яйца. Между храненията можете да засищате глада си с една ябълка. Трябва да приемате по два литра и половина вода на ден, започвайки от сутринта.

Ефектът започва да се усеща след края на първата седмица:

След първата седмица може да почувствате, че коремът ви е подут, но това е нормално, заради количеството вода, което приемате. До няколко дни това усещане ще изчезне, а водата в организма ви ще ви кара да се чувствате по-добре, както и ще огладнявате по-рядко.

След втората седмица ще усещате организма си по-жизнен. Ще уринирате по-често, което може да бъде отегчително и дразнещо на моменти, но по този начин организмът ви се освобождава от токсините. Храносмилането ще се подобри значително.

След третата седмица кантарът ще покаже поне два килограма по-малко, ще придобиете свеж външен вид и забележите, че целулита става по-малко видим.

На четвъртата седмица вече ще се чувствате олекнали, което ще докаже и кантарът ви. Състоянието на кожата ви видимо ще се подобри, част от бръчките ще започнат да изчезват и ще изглеждате подмладени. Теглото ви ще бъде по-малко поне с 4 килограма единствено и благодарение на водната диета.

Четете още: Какво да ядете преди тренировка