Наред с въпросите как и по колко да тренираме и какво да ядем, за да бъдем здрави и щастливи, е добре и да се замислим за душевното си здраве, което понякога също има нужда от диета.

Като модерни, млади и независими жени ние сме длъжни не само да се прехранваме здравословно, но и да мислим здравословно. Една от привидно най-неприятните ситуации, пред които е изправена съвременната млада жена е тази, в която не може да намери сродната си душа, което я кара да се чувства подтисната и дори недооценена, а самотата я подтиква към редица краткотрайни връзки. И докато тя спортува, не пуши, не пие и се храни само с качествени продукти, душата й страда от вредни мисли и нездравословно поведение. Всъщност самотата може да бъде много положителна и благоприятна за душевното ни здраве, особено в днешно време, когато душевният мир се постига изключително трудно, но за сметка на това жените имат възможността да се доказват в професионално отношение, наравно с мъжете. И нямаме право да позволяваме на временната самота да ни саботира. Все пак е по-добре да сме сами, отколкото зле придружени, нали?

В днешно време, дами, да сте необвързани, когато не сте срещнали подходящия човек е едно от най-хубавите неща, от които трябва да се възползвате максимално. Знайте, че не е никак здравословно да се стремите към създаването на връзка и семейство, без да сте готови за това, а страданието заради господа, които не заслужават интереса ви, би трябвало да е равностойно на консумацията на захар и тестени изделия в диетата ви – немислимо.

Трябва да осъзнаете, че вие сте свободни и стига да имате желание и воля, светът може да бъде ваш, без да се съобразявате с човека до себе си, превърнете липсата му в свой плюс. Излизайте, комуникирайте с нови хора, грижете се за щастието си, усетете вкуса на свободата, с която разполагате, защото тя ще приключи в момента, в който станете семейно ангажирани. Разбира се, на този свят няма нищо по-хубаво и важно за една жена от това да стане майка и да има здрав съюз с мъжа си, но магията на семейния живот ще ви застигне и ще имате истинска нужда от нея, едва когато сте готови и сте се наситили на живота си като необвързана жена.

Не пропускайте нито една възможност за развитие и нови контакти. Нуждата от тях може да бъде съпоставена с тази от плодовете и зеленчуците, които съдържат ударно количество витамини. Тоест, за да функционира душата ни, така че да се чувстваме добре и да живеем напълно здравословно, се налага да се отървем от лошите навици в мисленето ни. В противен случай ще продължим да тровим здравето си, което е предателство към самите вас, хранителния ви режим и неуморните тренировки във фитнеса.