От 1993 година светът чества 22-ри март като „Деня на водата“, в който всички трябва да обърнем специално внимание на най-важния за живота ни ресурс.

Определението на Световен ден на водата беше препоръчано на конференцията за околна среда и развитие на ОНН (UNCED), която се проведе в Рио де Жанейро през 1992 г. Участниците в конференцията откликнаха, като определиха 22-ри март 1992 г. за първия Световен ден на водата.

За 2014 г. темата на събитието ще бъде „Вода и енергия”, като идеята е обществеността да обърне повече внимание на точно този аспект от отношенията между хората и водата.

Лидерът на пазара за бутилирани води – ДЕВИН, също ще празнува 22 март, като финал на изключително забавна активация за най-активните си фенове във фейсбук. С тази активност марката отправя послание към своите почитатели в „Деня на водата“ да обърнат внимание на значението й за живота на всеки от нас и за важността на устойчивото й ползване.

Марката ДЕВИН е безспорен лидер на пазара на бутилирани води. Тя е и единствената, която предлага на българския потребител едновременно минерална и изворна вода.

ДЕВИН Минерална се отличава с ниска минерализация и ободряващ вкус, което я прави изключително подходяща в активното и забързано ежедневие.

В същото време ДЕВИН Изворна е идеалното решение за цялото семейство и особено за малки деца и бебетата.

Като лидер на пазара в бутилирани води в България „Девин” АД се инвестира последователно в годините и в ефикасното добиване и бутилиране на водата. Компанията усилено работи в посока създаване на нови производствени технологии, в олекотяване на най-масово използваните бутилки с над 25%, а ефикасното използване на енергията е основен фокус в производствената й политика.

По този начин компанията засвидетелства своята отговорност към околната среда и своите потребители.

Денят на водата е твоят свеж ден. Открий го в играта и участвай за страхотни награди от ДЕВИН