Тенис турнирирът ще се проведе от 13 до 16 октомври в Борисова градина.

13 октомври 2014 г., София. Петото издание на тенис турнира DEVIN MASTERS стартира от днес. Мартин Димитров, Старши Бранд Мениджър на „Девин“ АД – генерален спонсор на Българската федерация по тенис и турнира, и Георги Дончев, Председател на БФТ, приветстваха участниците и откриха турнира DEVIN MASTERS.

„За нас е удоволствие и отговорност да подпомагаме развитието на тениса у нас и сме щастливи, че имаме възможност да организираме един от най-силните турнири за годината. Пожелавам успех на всички участници и нека най-достойните спечелят голямата награда“, сподели представителят на „Девин“ АД Мартин Димитров.

Спортното събитие ще се проведе в рамките на 4 дни до 16 октомври, когато ще се проведат финалите. Двубоите се играят на кортовете на Българския национален тенис център, в Борисова градина.

DEVIN MASTERS е заключителният турнир в държавния календар на Българската федерация по тенис в четирите възрастови групи до 12, до 14, до 16 и до 18 години. В рамките на петото издание на турнира ще бъдат изиграни рекорден брой срещи – 160. В тях участие ще вземат първите 8 състезатели в ранглистата във всяка възраст.

Освен престижа да бъдат част от най-важния турнир за годината – DEVIN MASTERS, участниците в него ще се борят и за голямата награда – всеки шампион ще има възможност да играе в турнир по избор в Европа или САЩ през 2015 г., осигурен от „Девин“ АД.

За пета поредна година лидерът в производството на минерална вода „Девин“ е генерален спонсор на „Българската федерация по тенис“ и турнира DEVIN MASTERS. Компанията отговорно се ангажира с развитието на тениса и спортовете на открито като част от дългосрочната стратегия на компанията за насърчаване на активния и балансиран начин на живот на младите в България.