via Росица Петкова

"1. Днес чух как един от моите колеги се майтапеше на гърба на друг колега, че онзи идва на работа с обществения транспорт, а не с лична кола. Малко по-късно дочух, как същият този колега моли кредитора си за отсрочка.

2. Днес съобщих на моя пациентка, че синът й ще се роди с деформирана лява ръка. Тя се замисли за една минута и после каза «Знаех си, че той ще бъде особен».

3. Днес една позната ми разказа, как тя силно страдала, когато дъщеря й загинала в автомобилна катастрофа. Тя дълго не могла да дойде на себе си, животът й свършил, постоянно оплаквала рожбата си. Една нощ тя сънувала малко момиченце. То носило две огромни кофи. Всяка крачка била непосилна за нея. Моята позната попитала момиченцето: «Какво носиш в тези кофи?», а то отговорило: «Това са твоите сълзи, мамо». От този ден тя се взела в ръце и спряла да плаче.

4. Днес в магазина видях момиченце на около осем годинки. Тя говореше с едно куче, галеше го и се усмихваше. В страни от нея стояха нейните родители. Те се държаха за ръцете, наблюдаваха я и по лицата им се виждаше, че те са щастливи. По-късно разбрах, че дъщеричката им страда от аутизъм и те за първи път са я чули да говори с пълни изречения.

5. Днес, когато плаках заради това, че ме заряза гаджето ми, моята баба ме погали по рамото и ми каза: „Всичко се променя, само слънцето винаги ще изгрее на следващия ден. Лошото е, че няма нищо постоянно, но хубавото се състои в същото.”

6. Днес, когато спрях с колата си на светофара се заслушах в мелодията, която звучеше в колата ми и започнах да барабаня във въздуха, в такт с музиката, все едно имах комплект барабани пред мен. Изведнъж забелязах, че ме наблюдава едно момиче от съседния автомобил. Смутих се и дори вече мислех да отведа поглед, когато неочаквано видях, че тя се усмихва и започна да свири на въображаема китара. Ние продължихме да свирим заедно, а после светна зелено и нашият джем сешън завърши.

7. Днес разбрах, че последните пет години мислих само за себе си. А сега, когато тя си тръгна, мисля само за нея.

8. Днес моя 4 годишен син ме помоли да играем на динозаври. И когато аз се съгласих, той толкова се учуди, а аз за свой ужас разбрах, че той очакваше да чуе „не”.

9. Днес момичето, в което съм влюбен последните пет години, ми поиска съвет – дали да се раздели с гаджето си. Аз й казах, че си струва да остане с него, защото той толкова се грижи за нея, а и те се обичат."

източник: Facebook via Росица Петкова