Децата, към които днес обръщаме поглед, са лъчезарни и мили момиченца и момченца. Но не се залъгвайте от визията им, след години те ще управляват едни от най-влиятелните държави в света.

Естел, 5 години (Швеция)

Именно Нейно Кралско Височество Естел Силвия Ева Мери, а не баща ѝ или брат ѝ, ще поеме властта, след като майка ѝ Виктория се оттегли от трона.

Между другото русокосата 5-годишна красавица е претендент и за британския престол, но е много назад в списъка с наследниците.



Кристиян, 11 години (Дания)

След като наследи баща си Фредерик, Негово Кралско Височество ще стане Кристиян IX. Интересна подробност е, че всички преки наследници на трона от мъжки пол трябва да носят името Кристиян и Фредерик.



Леонор, 11 години (Испания)

11-годишната Леонор е прекият наследник на трона.

Цялото име на русокосата и лъчезарна принцеса е Леонор де Тодос лос Сантос де Бурбон и Ортис Испанска.

Тя и 9-годишната ѝ сестра София, които обожават да се обличат еднакво като близначки, са голяма слабост и гордост на поданиците на южноевропейската държава.



Жак, 2 години (Монако)

Дълго чаканите близнаци на принц Албер II са много обичани в малкото княжество.

Негова Светлост Жак Оноре Рение е първи в списъка с наследниците. Според законодателството на Монако той става престолонаследник, само защото при раждането е изпреварил близначката си, принцеса Габриела, с няколко минути.



Катерина-Амалия, 13 години (Холандия)

13-годишната принцеса е най-голямата от трите дъщери на холандския крал 46-годишния Вилем-Александър Орански.

Тя ще се качи някой ден на престола, но днес е заета с други занимания като каране на колело и игри със сестрите си.



Елисавета, 15 години (Белгия)


Елизабет Тереза Мария Хелена Белгийска е цялото име на най-голямата дъщеря на крал Филип и кралица Матилда. Чаровната тийнейджърка несъмнено е родена под щастлива звезда, защото в Белгия приеха нов закон, според който първородното дете наследява трона, независимо от неговия пол.



Амалия, 2 години (Люксембург)

Амалия Габриела Мария Тереза де Насау не е пряк наследник, а е трета в линията за възкачване на престола, но това не пречи в Люксембург да я наричат с "бъдещето на страната".

Принцеса Амалия дори е била на аудиенция при папа Франциск в Рим, облечена - изцяло в бяло. Цвят, който е позволен единствено на жените от кралското семейство, известен като „привилегията на бялото“, защото за всички други е задължителен черният дрескод.

Джордж, 3 години (Великобритания)

Несъмнено най-известният кралски наследник, чието име непрекъснато се споменава, е принц Джордж.

Трети правнук на кралица Елизабет II и първото дете на херцога и херцогинята от Кеймбридж Уилям и Кейт, малкият Джордж бе известен, още преди да се появи на бял свят.



Ингрид Александра, 13 години (Норвегия)

Нейно Кралско Височество Ингрид Александра ще стане кралица един ден благодарение на конституционната реформа, според която право върху престола има първото дете на кралската двойка независимо от пола му.

Ингрид е отдадена на задълженията си към короната въпреки крехката си възраст. През 2016 г. цялата страна с гордост наблюдаваше как малката принцеса запали огъня на Вторите зимни юношески Олимпийски игри в Лилехамер.

Хисахито, 10 години (Япония)

Този обаятелен малчуган, чието име в превод означава ясен и добродетелен, ще стане император някой ден.

Принц Хисахито е третият наследник на императорския престол след чичо си и баща си.

Мулай Хасан, 13 години (Мароко)

Големият син на краля на Мароко и наследник на престола е все още тийнейджър, но вече усилено се готви за възкачването си на трона.

Поради това и често придружава баща си по време на официални визити.