Сръбският творец Душан Кролица е истинско дете чудо. Той е едва 11-годишен, но вече е истински майстор и успява да нарисува огромно разнообразие от правилни от анатомична гледна точка флора и фауна. Неговите умения далеч надскачат годините му, пише Obekti.bg.

Кролица започва да рисува на 2 годинки. Очевидно до ден днешен не е спирал. До 8-годишната си възраст провежда две самостоятелни изложби – нещо, с което много сносни възрастни творци дори не могат да се похвалят.

Момчето чудо има ясно изразени интереси – голяма част от неговите красиви рисунки са наситени с безброй различни видове от всяко растение и животно под слънцето. Подобно на повечето деца на неговата възраст, той се увлича и по динозаврите, както и по други изчезнали видове. Съответно той не ограничава своите зоологически творчески приключения само до живите същества – древни нелетящи птици и едни от първите бозайници също населяват неговите красиви платна.

Имайки предвид всичко това, не е изненадващо, че когато порасне, Кролица иска да стане зоолог. „Ще изучавам животните и ще публикувам книга за тях. Но ще и ще нарисувам всички“, казва младият творец. На този етап той все още има достатъчно време, за да промени мнението си. Можем обаче само да се надяваме да продължи да развива и да се отдава на своя невероятен талант до края на живота си.