Забравете вареното броколи и безвкусните аспержи! Диетите могат да бъдат не само ефективни, но и вкусни.

1. Шоколадова диета

Четете още: По погледа се познава колко обичате шоколад


Това е една от най-специфичните диети на света. Предвидена е за любителките на шоколада, които са готови заради него да се откажат от всички останали продукти. В тази диета ще трябва да се храните само с горчив натурален шоколад – той не е много калоричен, но пък съдържа куп полезни вещества – например антиоксиданти, флавоноиди, калций, белтъчини, желязо, магнезий и витамини.

Плюсове: липса на силно чувство за глад, организмът не страда от недостиг на захари и се радва на нещо наистина вкусно!
Минус: не се препоръчва да спазвате диетата повече от 4 дни, ако имате проблеми с черния дроб.

Менюто: на ден изяждайте не повече от 100 гр. черен (не бял или млечен) шоколад. Три часа след хранене можете да изпиете чаша кафе без захар, подправено с обезмаслено мляко. В паузите между храненията можете да гледате филма “Шоколад” с Джони Деп и Жулиет Бинош и да четете едноименния роман на Джоан Харис. Диетата се спазва 5-7 дни, за които би трябвало да свалите около 7 кг..

2. Бонбонена диета


Алпинистите отдавна вече са забелязали, че смучещите бонбони отлично потискат глада. По-късно от това се възползвали приятелките им и започнали да използват бонбони като средство за отслабване.

Менюто: всичко е много просто – за целия ден трябва да изядете едно пакетче витоминизирани бонбони, каквито се продават във всяка една аптека. Ако се налага да отслабнете бързо (около 5 кг. седмично), не яжте нищо освен тези бонбони. Ако пък целите да сваляте 2-3 кг. на месец, замествайте с бонбони само вечерята.

3. Италианска диета



От самите макарони не се дебелее. Дебелее се от мазните калорични плънки, които ядем с тях. Макаронените изделия сами по себе си съдържат много влакнини и специфични аминокиселини, които регулират апетита и повдигат настроението.

Менюто: откажете се от хляба и печивата, захарта и продуктите, съдържащи консерванти (включително кетчуп, колбаси и др.). И наблегнете на спагетите, макароните, рибата и морските дарове – в неограничени количества! Можете да спазвате тази диета цял живот, като това само ще укрепи имунната ви система и ще нормализира метаболизма ви. Няма да сваляте бързо тлъстините – само около 2 кг. на месец, но пък няма да изпитвате никакъв дискомфорт и глад.

4. Сладоледена диета

Четете още: Ммм... домашен сладолед


В основата на тази диета стои сладоледът, направен от мляко. Можете да консумирате и плодов лед.

Менюто: за закуска хапнете малко черен хляб със сирене и плодова салата. Пийте зелен чай без захар. За обяд си направете супа от зеленчуков бульон с 1 чаена лъжица обезмаслена сметана, 100 гр. пилешко филе и 100 гр. кафяв ориз. Яжте зеленчукова салата и пийте зелен чай. Вечеря – 2 печени картофа, задушени зеленчуци, минерална вода. При едно от храненията непременно яжте и сладолед, за да повишите нивата на серотонина.

5. Динена диета



Тази диета се смята за една от най-вкусните в света. А лятото е най-подходящият сезон да я пробвате!

Менюто: на ден изяждайте толкова диня, колкото бихте получили ако вземете 1 кг. диня на 10 кг. от живото си тегло. При това изпивайте и 1 л. минерална вода. Диетата трае 5 дни, за които би трябвало да свалите около 3 кг..

Очаквайте продължение