Този път реших да не навлизам в антиницшеански прозрения за представителите на силния пол. Просто ви подарявам една кратка компилация с истини, които знам или от опит, или от опит и споделяне от близка приятелка. Възползвайте се на своя отговорност.

Ако мъж обещае, че ще се обади и въпреки това не го направи, най-често той не е забравил, не е загубил номера ти, не е умрял, просто не иска да се занимава с теб. Това е жестоката истина, съжалявам.

Всъщност повечето мъже обичат да пазаруват, НО това не включва обикалянето на 15 магазина за дрехи, 8 за обувки, 5 за козметика и още 3-4 за ей-така, да минава времето. Най-лесният начин да побъркаш един мъж е да го заведеш на петчасов шопинг. Ако издържи, без да мрънка, това е твоят човек.

Как мъжете сортират прането си? "Мръсно..., мръсно..., мръсно, но може да се облече!“ Ужас, нали? Познаваме мъже, които обличат риза за трети път, без да е минала през естествения си жизнен път през пералнята. Как "проверяват" дали ризата е окей? Подушват внимателно подмишниците и яката (виждала съм го у едно бивше гадже, честно), после правят физиономия в стил "Ще изтрае още един ден" и я обличат.

Ако той изглежда често "не на фокус" и имаш съмнения, че тайно или съвсем явно прекалява с алкохола, то вероятно е точно така. Никакви дъвки и освежители за дъх не могат да скрият познатия дъх на алкохол, а ако случайно намериш някъде в общия или негов дом "каше", което си пази за като го стегне шапката, той със сигурност има проблем и трябва моментално да прецениш дали ти се занимава с такъв човек. А не да се опитваш да го промениш - това може и да се случи, а може и да не се, но отговорен за това няма да е той.

Когато четирима или повече мъже се съберат на едно място, говорят за спорт. Когато четири или повече жени се съберем на едно място, говорим за мъже. Няма нормален мъж, който да не разбира поне малко от футбол, баскетбол, дори волейбол, лека атлетика, може ръгби, но не и художествена гимнастика, фигурно пързаляне и т.н. А това, че мъжките разговори за секс са далеч по-брутални от нашите помежду ни е чудовищен мит.

Мъжете много вярват на рекламите за бира – нито един от актьорите в тях няма бирено шкембе! И си казват: "Е, значи нищо не ми пречи да си пия по 5-6 бири вечер! А онзи от рекламата ядеше и чипс, идеално!". Резултатът, за жалост, е предвидим.

Когато косата на един мъж започне да оредява, той най-често решава не да я скъси, а да си остави безумна прическа с бретон от средата на главата си, а още по-често започва да носи навсякъде безумни шапки с козирки. Момчета, стига с комплексите - значително по-секси са плешивите мъже с първи или нулев номер, погледнете Джейсън Стейтъм, Вин Дизел, Брус Уилис...

Мъжете гледат порно и няма да престанат, само защото ние сме решили, че ни дразни. И, не, не само ние отказваме понякога секс - и мъжете го правят (макар и мнооого по-рядко) и причината (също като при нас) не е, защото са уморени. Или са правили секс с друга или, както казва Уди Алън, с друг човек, когото обичат - със себе си.

Всеки мъж мрази да чуе: "Трябва да поговорим за връзката ни". Това за него е предвидима индикация, че искаме нещата да станат по-сериозни, да се запознае с вашите, да ходите заедно еди-къде си на дълга почивка. И мъжете са напълно наясно с това. Ако той избяга или директно скъса с теб, просто знай, че не е бил и няма да бъде твоят човек. Дори просто да си искала да си изясните някои дреболии, а той да се е паникьосал.

Ако един мъж те покани на среща с "Искаш ли да се видим?", вероятно има по-сериозни намерения от "Искаш ли да се видим за секс?". Ако те покани с "Искаш ли да пием по кафе?", това не важи. И няма нищо лошо ти пък да поканиш някой мъж. На по кафе, разбира се.

Автор: Ана Островска