Автор
Woman.bg

Депресия - когато козметиката идва на помощ

Още в началото на университетските си години, на Грейс Хоулард и бе трудно да се концентрира върху уроците си по журналистика. Тога тя е била на 20 годишна възраст. Навремето е мечтаела за хубав апартамент с голяма тераса. “Да, винаги съм искала просторен балкон, но никога не съм подозирала, че някой ден ще искам да се хвърля от него”, споделя тя, три години по-късно, пред медиите.

Тогава тя осъзнава, че страда от депресия. Днес тя е сравнително по-добре и това се дължи от части на козметиката, и красотата, която носи тя в себе си.

Красиво ежедневие за щастлив живот

Независимо от успеха, въпреки амбициите й, Грейс преждевременно спира своето висше образование, след което навлиза в опияняващия омагьосан кръг на алкохола. За нейния 21-и рожден ден, майка й подарява книга, озаглавена Pretty Honest на Сали Хъгс. Издание изпълнено с красота и ценни съвети как да се обичаме повече, и да се грижим правилно за себе си. Оттогава, Грейс посяга не към чашата с вино, а към хубавата книга, която й вдъхва надежда и сила, все път, когато тръгва към дъното.
Разлиствайки страниците, една след друга, отново и отново, Грейс започва да изгражда с времето красива рутина, изпълнена с нови навици и грижи за външния й вид. Колкото и да не ни се вярва, те допринасят и за вътрешния баланс. “Постепенно сутрините ставаха все по-приятни,” признава тя. “Хроничните умора и стрес затихваха,” допълва тя.

Според психолозите, този метод е сред най-ефективните за жени подвластни на депресивни състояния. Изградена според индивидуалните предпочитания и вкус, красивата рутина, която всяка една от нас може да си изгради помага за промяната в начина на мислене и представата за себе си.

Затова нека не пренебрегваме моментите, когато си лакираме ноктите или подчертаваме своята усмивка, сутрин, с ярко червило.

Говорейки за косметика и грим, имаме удоволствие да споделим, че лилавият грим се завръща на мода. Тази есен ще подчертаваме погледа със загадъчно и стилно лила, акцентиращо цвета на очите по неподправен начин.

Кафяви, сини, зелени и не само... този нюанс отива на всички.