Дарина Павлова ще се раздели с около 25 млн. долара, за да продуцира филм на Мел Гибсън.

В главната роля е Андрю Гарфийлд, прочул се с двете части на „Невероятният Спайдърмен" и ролята си в „Социална мрежа". Самата Дарина Павлова призна, че филмът ще струва около 40-50 млн. долара, съобщава „Телеграф".

Част от парите се предполага, че ще даде тя, и става въпрос за поне половината. Още отсега е ясно, че за световното разпространение на филма ще се грижи гигантът „Юнивърсъл".

Наскоро стана ясно, че вдовицата на Илия Павлов се включва в продуцирането на филмите на Силвестър Сталоун като се предполага, че там също ще вложи няколко десетки милиона долара. Правенето на холивудски филми се очертава като нов бизнес на „Госпожа Мулти". Припомняме ви, че тя е близка приятелка със Сталоун и Гибсън.

Работното заглавие на филма на Мел Гибсън е „Хълмът Хаксоу", но названието може да се промени до тръгването му по кината през 2016 г. Това ще е първият режисьорски филм на Гибсън след „Апокалипто" през 2006 г.

В „Хълмът Хаксоу" разказът е по действителен случай и проследява битката край Окинава, Япония през Втората световна война. Там служи американецът Дезмънд Ти Дос. Той отказва да убива хора, с което си навлича гнева на военните, но впоследствие си спечелва медал на честта от Конгреса на Щатите и става първият, отказал да служи с подобна награда.