Автор
Woman.bg

Данъчните проблеми вдъхновиха Dolce&Gabbana за новата им колекция

Модното дуо Долче и Габана напоследък има доста проблеми с данъчните власти в Италия.

Именно затова те са посветили новата си колекция на финикийските знаци. Основен елемент в новата линия дамски дрехи за пролет-лято 2014 са паричните символи. Антични и древноримски монети, стари банкноти и куп „финансови” орнаменти намират място в новата колекция на тандема, която бе представена по време на Седмицата на модата в Милано.

Златни парички и пендари, буквално като от наниза на баба, са тотален хит за идния сезон според Долче и Габана. Символите на финикийските знаци са щамповани по туники, чиято кройка наподобява дреха на римски центуриони. В новата колекция на италианските дизайнери ясно се усеща полъхът на миналото, а пелерините и разкроените наметки са особено актуални. Златни монети са пришити буквално навсякъде, като могат да се забележат по каишките на сандалите и даже върху стилизирани дамски чанти.

Шоуто на модната къща в Милано беше първото, след като звездната двойка и още четирима служители в компанията бяха обвинени през пролетта в укриването на 1 млрд. евро от данъци. Има спекулации, че ако следващото обжалване по делото на адвокатите на Долче и Габана се провали, това може да се окаже и последното дефиле на звездната двойка.



Стефано Габана каза по повод решението на магистратите, че те били "разпънати на кръст като крадци" и в знак на протест през юли магазините на Dolce&Gabbana в Милано останаха затворени в продължение на три дни. Това стана, след като градският съветник Франко д`Алфонсо написа във вестникарска статия, че на модното дуо не бива да се позволява да излага своите продукти на обществени места.

След като дизайнерите бяха признати за виновни в укриването на 1 млрд. евро от данъци, съдът разпореди те да заплатят глоба от 343,4 млн. евро. Ако това обаче се случи, компанията ще трябва да фалира, смята Габана, който е много притеснен за финансовото положение на бранда.

Гледането на следващото обжалване на присъдата ще е до края на годината, когато ще стане ясно дали почитателите на марката ще могат да видят следващата им колекция, или ще трябва да изчакат няколко години, докато Доменико и Стефано са в затвора.

Източник: Novinar.bg