Толкова е просто: има неща, които трябва задължително да държим винаги в подвижния шкаф наречен "дамска чанта". Просто понякога са животоспасяващи или поне улесняващи живота.

Ето кои събрахме заедно с общи екипни усилия, а вие добавяйте смело в коментарите.

Козметика

Тук включваме не само базов грим (сенки за очи, спирала, очна линия, руж, фондьотен и т.н.), а и крем за ръце, дезодорант и парфюм. Невинаги можете да сте сигурни дали веднага след работа няма да ви се наложи да присъствате на някое важно събитие, на което трябва да изглеждате и ухаете добре.

Слънчеви очила

И това определено не важи само за слънчевите дни. Снежните зимни дни са също толкова заслепяващи и дразнещи за очите, особено за светлооките от нас - доказано е, че хората със сини и зелени очи са много по-податливи на очни болести свързани с прекомерна светлина.



Четка за зъби

Тук няма защо да поясняваме - винаги може да се наложи набързо да освежим дъха си след хапване, а невинаги дъвките и ментовите бонбони могат да се справят. И тук е моментът да ги споменем пак:

Дъвки и ментови бонбони

Да, това е в случаите, в които няма как да използвате четка и паста за зъби, бързате или сте в движение.

Сухи и мокри кърпички

Хигиената е на първо място, а и кърпички могат да потрябват поне в десет различни случая. Запасявайте се редовно!

Резервен чорапогащник/чорапи

Всички и то многократно сме изживявали ужаса на кошмарната бримка по пръдължение на целия крак. Особено когато предстои важна интимна или бизнес среща. Тук на помощ идва специално заделеният чорапогащник. И е важно: винаги след употреба на "резервата" трябва да се запасим с нов чифт за такива инциденти.



Фиби, шноли, ластичета

Задължителните дреболийки, които могат да помогнат в спешни случаи с безпорядък в прическата. Не е като да отидете при любимия си фризьор, но поне има как да оправите положението набързо.

Зарядно

Забравили сте да заредите телефона си вкъщи или пък сте го ползвали наистина много, а очаквате важен разговор? Резервното зарядно за телефон не трябва да напуска чантата ви. Много дами предпочитат да държат важния предмет на работното си място, което обаче не гарантира, че ще имате и в движение - в кафе, бар, ресторант... А най-добре да си имате и зарядно за в автомобила, прекрасно улеснение е.

Слушалки за телефон

Понякога просто искаме нужда да чуем любима песен, която да ни успокои или пък да ни повдигне настроението. И е прекрасно и лесно да го направим почти навсякъде. Само един съвет: не прекалявайте със силния звук в слушалките, защото наистина бавно, но сигурно уврежда ушите, а и понякога дори правилно пресичане на улицата с ограничен слух може да ни коства много при един невнимателен шофьор насреща.



Книга

... или електронен четец. Винаги сме подготвени, защото не се знае кога ще се окажем с десет, двайсет или повече минути бонус, а какво по-хубаво от едно бързо гмурване между страниците на хубаво четиво?

Презервативи

Да го кажем така: ако сте сингъл, никога не се знае какво ще ви се случи и кого можете да срещнете вечерта. А и е досадно да търсите от къде да купувате презервативи късно вечер, ако сте в сериозна връзка, а пък сте планирала една по-специална вечер.

Дамски превръзки/тампони

На последно, но не и по важност място са специалните санитарни продукти. Уж си следим календара и знаем кога ще е онзи ден от месеца, но организмът понякога обича да си прави лоши шеги, така че е по-добре да имаме една резервна опаковка за всеки случай и да не ни потрябват пред това да нямаме, а да е спешна ситуация.


автор: Благовеста Дамянова