Moto X Play е телефон (почти таблет) за тези, които обичат приключенията, комфорта и качествените снимки.

Смартфонът не е нито за бизнесмени, нито за 12-годишното ви дете. Цената му е между 500 и 600 лева и срещу тази купчинка пари ще получите доста неща.

Ако поживеете с Moto X Play една седмица (както направих аз) няма как да не признаете, че батерията издържа, меко казано, повече от тази на вашия телефон. Тя е предназначена за ангажирани хора, които нямат възможност постоянно да се оглеждат за контакт наоколо. С колкото и приложения да сте натоварили устройството и колкото и снимки да правите, докато "цъкате“ във Facebook, Instagram и Twitter едновременно, батерията няма да се предаде лесно. Съвсем спокойно можете да стоите далеч от тока поне 24 часа.

Разбира се, имайки предвид женската си природа, няма как да остана равнодушна към дизайна на Moto X Play. В случай, че обичате често да променяте визията на телефона си (че кой не обича?) в кутията ще откриете още два панела в различни цветове. Тук Lenovo са помислили за тези от вас, които харесват свежите цветове (зелено, оранжево, синьо) и ако имате желание, можете да си поръчате и отделно панели в какъвто нюанс ви хрумне. И освен че са красиви и приятни на допир, са изключително издръжливи.

Моделът е очарователен и удобен. Краищата са заоблени и вътрешната им структура е подсилена с метал. Под екрана няма да намерите копчета, единствените две са отстрани като едното е за регулиране на силата на звука, а другото е за включване и изключване. Второто е направено от грапав материал, за да го напипвате по-лесно, без да поглеждате и това е доста хитро.

И понеже днес най-важната функция на телефоните изобщо не е слушалката, а камерата, трябва да наблегнем на нея. 21 мегапиксела. Обикновено снимките, направени със смартфон, имат нужда от ефекти и обработване, но тези направени с Moto X Play, нямат. Ето го и доказателството:

Наслаждавате се на хубави наситени цветове, точни детайли и ако сте любители на пътешествията и запечатването на спомени и красиви гледки, то тази камера определено е за вас. Естествено, помислено е и за повелителите на селфитата. Телефонът разполага и с предна камера, която далеч не е толкова впечатляваща (5 мегапиксела), колкото другата, но за профилна снимка във Facebook става.

С нетърпение разглеждах кутията с всичките "придружители“ на телефона. Сред тях открих едно симпатично ключе. Оказа се, че с негова помощ изваждам пластинката, в която трябва да сложа сим картата си. Хоп – открих още една екстра – предвидено е място за две сим карти, а това може да се окаже незаменимо удобство понякога.

На вниманието на всички шофьори! Когато сте на път и сте с хендс фрий, телефонът прочита съобщенията, които получавате на глас. Толкова е мил и грижовен...

Moto X Play работи бързо и причината за това е, че има най-актуалната операционна система в момента – Android 6.0.1. Менюто е удобно за работа, а към него са добавени и някои Moto приложения, които ако не смятате за нужни, можете да изтриете. Сред тях е Moto Assist, което играе ролята на ваш асистент, отговарящ на движения и гласови команди, но все още не разбира и не говори български.

И все пак, става дума за телефон, така че е добре да отбележа отличната чуваемост, която моделът предлага. Moto X Play е така добър да изолира всички шумове, около вас, за да може гласът ви да се чува ясно. Освен гореспоменатите екстри смартфонът разполага с 2 гигабайта RAM памет, Full HD екран и водоотблъскващо покритие. Но макар и последното да звучи много добре, трябва да знаете, че този модел не е напълно водоустойчив. Може да ви бъде компания в банята, докато се къпете, капките няма да му навредят, но не прекалявайте с мокренето.

Сега вече сте готови за приключения, по-далеч от контакта и по-близо до природата.