Ако трябва да сме честни, едва ли са много жените, които примират от желание да правят кардио например, докато ги присвива коремът.

Но пък дори и да решите да си продължите спортните занимания, няма от какво да се притеснявате. Специалистите са категорични, че фитнес тренировките, аеробиката, танците и т.н., не крият никакъв риск за здравето.

Умереното натоварване дори помага за преодоляването на неразположения като болка, спазми, задържане на течности и отпадналост.

Независимо от благоприятното влияние на спорта по време на неразположеност, е важно да не прекалите и претренирате, защото това може да предизвика аменорея (спиране на менструацията за повече от три месеца).


И накрая е важно да запомните, че силовите тренировки са най-ефективни по време на месечен цикъл; трябва да избягвате кардиото, което разширява кръвоносните съдове и така течението ви се усилва двойно; избягвайте и упражненията за коремната мускулатура; първият ден от менструацията по-добре го пропуснете, но в никакъв случай не спирайте фитнеса през останалото време.