В днешно време сме подложени на много вредни влияния – некачествена храна, мръсен въздух, промишлено замърсяване, автомобилни газове...

Разберете повече за лечебната сила и влияние на различните естествени продукти. Те съдържат полезни съставки, които ни освобождават от токсините.

Дори и да не сте сигурни, че страдате от пренасищане с токсини, не сте имунизирани от ефектите на замърсяване от околната среда. Нека новата година започне с пълна шепа здраве и настроение, а не с главоболие и отпадналост!

Кайсията е плод, изключително богат на на витамин А, витамин С, витамин В1, витамин РР, калий, фосфор, магнезий, калции и желязо. Притежава свойството да извежда токсините от организма и затова често се прилага при пораженията, нанесени от цигарен дим, пушек, прах, цветен прашец, тежки метали и др.

Четете още: Чаша топла вода на гладно помага при нередовен стомах

Маслото от семе на моркови е уникален природен продукт с широка приложимост. Оказва положително влияние при лечение на различни кожни заболявания – дерматити, екземи, обриви и при изгаряния. Може да се прилага при масаж за заличаване на стрии, полезно е и при антицелулитни процедури.

Маслото от лимон се използва при антицелулитни процедури. Повлиява еластичността на съединителната тъкан и намалява релефа на стриите. Успешно извежда токсините от организма, отстранява шлаките и стимулира кръвообращението.

Зеленият чай е популярен от много години като антивъзпалително средство с широк спектър на приложение. Успешно се справя с лечението на различни видове рани и петна по кожата.Антиоксидантните му свойства спомагат за подмладяването на кожата и предпазват от появата на бръчки.

Четете още: 7 съвета към жените – за да сте винаги в тонус