Замисляли ли сте се някога какво би станало ако тръгнете на пътешествие съвсем сами? Просто грабвате раницата и заминавате за някъде, като разчитате единствено и само на себе си...

И за да направим нещата още по-интересни: какво би станало ако сте сам...в джунглата?

Филип Лхамсурен определено има какво да каже по въпроса - след два месеца в Амазония той се връща в България, за да разкаже впечатленията си, както и да пресъздаде за нас какво е усещането да си заобиколен само от гора, река и се придвижваш само пеша, с колело и с индианско кану.

Пътешествието му продължава цели два месеца по устието на Амазонка и въпреки че то не е успешно, осъзнаваме, че в основата на пътя не е целта, а истинското пътуване, посредством преживяването, преплело в себе си любопитство, вяра, страх, болка, гняв и дълбока любов към природата.

Това не е обикновена история с епичен край, експедицията Along The Amazon е неуспешна, но това не я прави по-малко вълнуваща и рискована. За справка ще отбележим, че само 6 човека в света са успели да завършат успено това пътуване, ето защо дори този опит се счита за нещо наистина голямо и значимо.

Ще си позволя да цитирам Филип Лхамсурен с едно от изреченията му в презентацията към изложбата фотографии от пътешествието, което ми направи впечатление: "През време на тази експедиция осъзнах, че човек може да живее с малко и да бъде истински щастлив".

Във време на материализъм, тероризъм и житейски обрати, не е ли това есенцията на живота, която бихме могли да разпознаем само с пътуване(от и към себе си)? Точно този въпрос си зададох, докато слушах речта на Филип в претъпканата изложбена зала на Vivacom Art Hall по време на откриването на изложбата, наречена "Един от нас в Амазония".

За едно завръщане към природата, за най-големите страхове и за най-големите уроци, той застана пред нашата камера и ни разказа в следното интервю, което можете да видите по-долу!