Който твърди, че съвременните хотели изискват конвенционални постройки и правоъгълни сгради, очевидно греши. Доказателството е 50-метров морски кран в Амстердам, който бе превърнат в елегантен хотел.

Хотел "Фаралда" се състои от три луксозни апартамента, като всеки от тях се отличава с уникален характер и гореща вана на открито. Преди обявяван за "невъзможен" да се развие, 250-тонния кран сега настанява елитни гости, които плащат по 400 долара на вечер, за да нощуват във въртящи се апартаменти, проектирани от водещи интериорни дизайнери.

Четете още: Пустините отгоре (снимки)

"След години подготовка вече нямаше връщане назад. Никъде по света няма нещо толкова уникално, голямо и високо като този хотел. Това сложи край на борбата срещу разрухата на историческия пристанищен кран", заяви говорителят на хотела Едвин Корнман Руди.

Освен изисканите ястия и пищните апартаменти, хотелът разполага и с частен бизнес клуб, където международно ориентирани компании и акционери могат да се събират на заседания.

Ексклузивният хотел "Фаралда крейн Амстердам" е разположен на връха на бивш промишлен кран в една от най-творческите зони в града.

Четете още: 7 невероятни снимки, които ще ви оставят без дъх!