Сутрин рано е и единственото Ви желание е да си върнете обратно под завивки, но денят е работен. Офисът Ви очаква с отворени врати. Да, трудно е след празници и/или почивка да се качим (отново) в ежедневния делови влак. Носталгията, която изпитваме след отдих е напълно естествен. Това не означава, че ще не ви се работи и/или че сте непрофесионални, но въпреки всичко е добре да наблюдаваме себе си, за да не навлечем в новогодишен бърн аут - знаците е редно да бъдат правилно разчитани.

За да спасим положението и да си вдъхнем кураж е препоръчително да...

...оптимизираме почивните дни. Отдайте се на всичко, за което не Ви остава време през седмицата. Вместо да бързате през работните дни, залагайте на уикенда за пускането на пералня, гладенето, пазара, козметичните грижи и др.

...планираме правилно седмицата. Работа винаги ще има. Разпределете ангажиментите си, така че програмата Ви да бъде разнообразна, вълнуваща, приятна... за Вас. Успоредно с това е препоръчително тя да бъде и ефективна, за да си осигурите вътрешно спокойствие, че работата е свършена.

...сме позитивно настроени. Да, защото бъдещето го градим тук и сега. Ако си мислите, че денят ви е тежък и не само, и сигурно утрешният ще бъде същият - той ще бъде.

...организираме срещи с приятели и не само. По този начин ще установите ежедневен баланс, който ще Ви носи удовлетворение. В компанията на любими хора ще можете да забравите за работните ангажименти и да се отдадете на приятни преживявания.

...да оценим шанса, който имаме. Сегашните условия на стеснен трудов пазар са изпитателни, затова тези от нас, които имат работа е редно да бъдат благодарни. Да, замислете се за всички други, които вместо да празнуват, прелистват обявите за работа, отбелязвайки малкото възможности, които имат пред тях за новата година.