За да бъде почетена паметта на великия дизайнер Alexander McQueen един от най-престижните центрове на изкуството в света Frieze Art Fair организира специална, бляскава вечеря.

Събитието се състоя в родината на дизайнера Англия и по-конкретно в Лондон.

Неговите големи приятелки и музи се появиха на вечерята облечени в тоалети от последната колекция на дизайнерската къща, която той оглавяваше и която сега е в ръцете на талантливата му ученичка Сара Бъртън.

Кейт Мос и певицата Флоренс Уелч изглеждаха невероятно в модели от есенната линия на Alexander McQueen за 2013 година.

Четете още: Да живее Кралицата на Alexander McQueen

Кейт, която дизайнерът обичаше като сестра, се появи облечена в елегантна черна рокля с ръкави тип балон и класическа дължина до под коленете. Акцент в тоалета бе черен колан, наречен „Cathedral Arch“. За да завърши напълно класическия ансамбъл, Кейт Мос бе обута в черни обувки с каишка около глезена.

Четете още: Кейт е благодарна на супермоделите

Позирайки пред огромна флорална аранжировка супермоделът изглежда красива и загадъчна, сякаш излязла от платно на голям художник.

Флоренс Уелч също привлича погледите ни с визия, копирана директно от каталога на колекцията.

Четете още: Флоренс Уелч с нова любов

Невероятното палто с дълъг, бляскав косъм поразява със стила си, напомнящ гарваново величие, а бялата риза с висока яка на къдрици, под които елегантно се откроява перлена огърлица, контрастира по изключителен начин с преобладаващото черно в тоалета.

Перлите са акцент в целия ансамбъл – те са по ръба на тесния кадифен панталон, както и върху обувките.