Освен че отичат, схващат се и болят, краката ни при носенето на високи токчета се видоизменят. Ето какви съвети ще ви дадем, за да поддържате краката си в отлична форма преди и след обуването на висок ток.

Всяка сутрин разтягайте мускулите на краката. Седнете с изправен гръб и опънати крака. Редувайте стъпалата в шпиц и контра шпиц положение 10-15 пъти. След това опишете кръгове със върха на пръстите си първо в едната, а след това и в другата посока.

Четете още: Николета се хвали с нови обувки

Използвайте възстановяващи и тонизиращи козметични продукти за крака против умора.

Поне два пъти в седмицата си подарявайте 15-минутна отпускаща вана за крака с морска сол, която е истинско удоволствие за уморени или премръзнали крака.



Три основни грешки, които допускат жените, когато си купуват високи токчета

Четете още:5 странични ефекта от носенето на висок ток

Грешка номер 1 – купуват се обувки, които не са по мярка

Не купувайте обувки с високи токчета, които не са ви удобни в момента с надеждата, че ще ви станат в бъдеще. Дори и да се отпуснат не е гаранция, че обувките ще ви станат по-късно.


Грешка номер 2 – купуват се обувки с високи токчета сутрин

Крака естествено се подуват към края на деня и това дава по-точна представа за това дали обувката е подходяща за нас или не. Сутрин рано краката ни са отпочинали и може да ни подведат при избор на обувки за натоварен ден.

Грешка номер 3 – постоянно носене на високи токчета

Ако ви се налага да работите с висок ток, то носете си обувки с нисък за след работа. Обратното също става – оставете обувките за живота извън офиса, а ако работата ви няма специален дрес код или сте повечето време седнали пред компютър, то в тези случай носете удобни ниски обувки.

Четете още: Стилни обувки на ниска подметка за есента