Интересът към хотелиерския бизнес на модните магнати се дължи на много фактори, в които присъстват любовта към архитектурата и достатъчното собствено производство на мебели и аксесоари, за да придобие хотелът такъв вид, че да отива на съответната марка.

През 1997 година представители на една от компаниите за развитие предложи на модната къща да открие хотел под марката Versace в австралийския курорт Златен бряг.

Избора си на Versace те мотивират с факта, че самият Джани Версаче винаги се е увличал от архитектурата и е използвал елементи от барока в създаването на облекла. Освен това, в този момент, само тази марка разполага с домашна колекция, която има всичко необходимо за хотел: от порцелан до възглавници.

Сградата е построена в постмодернистичен стил, а в разработката на дизайна на интериора участва самата Донатела Версаче.

Хотелът отвори врати през 2000 година. В него са пребивавали знаменитости като Парис Хилтън, Бионсе, музикантите от U2 и The Rolling Stones.

Освен това Palazzo Versace Australia се прослави със своите разкошни стаи за домашни любимци - със специално меню и дизайнерски постели.

Откриването на още един хотел на модната марка - Palazzo Versace Dubai, се очаква през 2014 година. В Макао ще бъде построен 5-звезден Palazzо Versace. Предполага се, че ще започне да функционира през 2015 година, в него ще има 2000 стаи и 700 игрални маси.

Четете още: Трябва да се види: Архипелагът Хиляда острова