Автор
Woman.bg

Да отгледаш гений - само една истинска МАЙКА е способна на това!

Да отгледаш гений понякога е трудно, но за силата на майчината обич няма граници. Доказателство за това е тази истинска история.

"Веднъж едно малко момче се върнало вкъщи от училище и предало на майка си писмо от учителя. Без видима причина майката се разплакала, а после прочела писмото на глас на сина си: „Вашият син е гений. Това училище е твърде малко за него и няма учител, който е способен да го научи на нещо. Моля, учете го сами.“
Много години след смъртта на майката порасналият син преглеждал старите семейни архиви и попаднал на същото писмо. Отворил го и го прочел: „Вашият син е умствено изостанал. Ние не можем повече да го учим в това училище заедно с всички останали. Затова ви препоръчваме да го учите самостоятелно вкъщи“.
Това дете се казвало Томас Едисон и впоследствие става един от великите изобретатели на XX век.
Едисон плакал няколко часа. След това той записал в своя дневник: „Томас Алва Едисон е бил умствено изостанало дете. Благодарение на своята героична майка той станал един от великите гении на своя век“.


Историята е истинска, а Томас е бил седмото, най-малко дете на смелата Нанси Елиът - една велика майка, която вярвала силно в способностите на своето момченце.
Томас е посещавал училище едва 3 месеца, след което е бил изгонен. Днес много от изобретенията му като електрическата крушка например са част от нашето ежедневие. Благодарим ти Нанси, че си повярвала в силата на това малко момче.
Майки, обичайте децата си и вярвайте в техните способности. Това е единственият начин да им помогнете да станат достойни хора.