Стойте прави

Стоенето на крак е един изключително елементарен и в същото време ефективен начин да изгорите няколко калории в повече. Стоенето прави предполага напрягане на мускулите на тялото, прехвърляне на тежестта, въртене на едно място... А всички тези дейности изискват съответната енергия. Така че, ако стоите прави по десетина минутки всеки час от работния ден, в неговия край ще сте стопили стотина калории допълнително.

Масажирайте любимия си човек

Можете да изгорите стотина калории и да натрупате червени точки в своя актив, като направите масаж на любимия човек в продължение на двадесетина минути. Така освен удоволствието, което ще доставите на своята половинка, ще изгорите и няколко калории в повече.

Изпробвайте нещо ново в кухнята

Пробвайте да сготвите нещо ново и вкусно и докато се трудите в рязане, смилане, пасиране и т.н ще изгорите стотина калории. Внимавайте след това да не наваксате набързо изгубеното, след като решите да се насладите на резултата от труда си.

Разхождайте се докато говорите по телефона

Ако водите интригуващ разговор с ваша приятелка, се старайте да вървите нагоре-надолу докато говорите с нея и така ще изгорите стотина калории по време на разговора си. Може да пробвате този вариант и по време на телефонните разговори в офиса.

Играйте с децата

Ако имате деца, може да се включите в техните игри и след 20-тина минути калориите ще са значително намаляли, а и е далеч по-забавно отколкото да се мъчите на пътечката във фитнеса.