В последно време ми се иска да си оставя телефона вкъщи и да хвана първия полет за някоя далечна и екзотична дестинация, където единственото ми занимание да е събиране на тен на плажа и консумиране на вкусна храна.

Знам, че това няма как да се случи на този етап, но тъй като съм типичен представител на зодия телец и инатът не ми позволява да се примиря с реалността и да приема поражението, реших да намеря начин да си осигуря мечтаната почивка или поне емоциите, които ми се иска да преживея по време на нея, без да напускам пределите на София.

За целта реших занапред да посвещавам по седмица на една мечтана дестинация и през въпросните седем дни да търся онези местенца в рамките на града, които ще ми помогнат поне за час да забравя, че съм все още на българска територия, усещайки и вкусвайки от атмосферата и културата на далечни екзотични места.

Предстоящата седмица ще посветя на Азия, а ето и местата, сгушени в любимата ми София, които ще ми помогнат да се почувствам сякаш съм в някоя от държавите на въпросния континент.

Sasa – азиатски ресторант и бар

Адрес: пл. Народно Събрание 4

Радисън Блу Гранд Хотел

Sasa е ресторант в центъра на София, който не просто предлага вкусна азиатска кухня, а е местенце, което ще гарантира изключително преживяване за всички сетива. Още от прекрачването на прага ще ви завладее духът на Изтока.

Модерният интериор на заведението представлява съчетание между японски минимализъм и китайска декоративност, умело изградена върху принципите на фън шуй.

Храната пък е истински празник за сетивата, характеризираща се със съчетание на противоположни вкусове, които взаимно се допълват и създават обща хармония.

Ресторант Гуркха

Адрес: ул. Цветна градина 56

Сгушен на тиха уличка в Лозенец, непалско-индийския ресторант Гуркха очаква своите клиенти, за да задоволи техния копнеж по вкусна азиатска храна.

Ресторантът предлага цяла гама южноазиатска кухня – от Афганистан до Бангладеш – със специален акцент върху северноиндийски и непалски ястия.

Няма как да не споменем, че главният шеф-готвач Гунджа Б. Чокхал е родом от Непал и има опит както в петзвездни хотели, така и в едни редица известни и луксозни ресторанти. Като именно той е основател и създател на менюто им.

Азиа Маркет

Адрес: ж.к. Левски Г, ул. Поручик Георги Кюмюрджиев 24

А ако искате да се потопите в атмосферата и да вкусите от кулинарните изкушения на Изтока в без да напускате пределите на собствения си дом, ви предлагаме да посетите шоурума "Азиа Маркет".

Там може да намерите продукти от Южна Корея, Япония и Китай, които да ви помогнат сами да си сготвите азиатски кулинарни изкушения за вас и близките ви.