Роклите с цепка на бедрото са безмилостно оръжие за съблазняване вече от много години.

Това не е модна тенденция, а вечна класика, която не напуска червения килим. Нека видим с какво се съчетава добре такава рокля и как да позираме така, че да не станем неволно последователи на Анджелина Джоли.

Dislike: Анджелина Джоли

Четете още: Забавна игра: Колекция пролет/лято 2015 на Giuseppe Zanotti

На церемонията „Оскар 2012“ Анджи дойде с разкошна кадифена рокля на Versace с висока цепка на бедрото. Но с позата си развали всичко – неграциозно стърчащият изпод тежкия плат кльощав крак изглеждаше просто нелепо. Да беше прекарала в тази странна стойка само няколко минути – добре, но Джоли изглежда толкова дълго беше репетирала позата си пред огледалото, че я запази както на червената пътека, така и на сцената и по време на пресконференцията след церемонията. Броени часове по-късно неизменно щръкналият й настрани десен крак се превърна в интернет-мийм и дори се сдоби със собствен акаунт в Twitter, където се публикуваха редица пародии.



Like: Меган Фокс

Четете още: "Умно" огледало позволява да се видите с различни дрехи, без да ги мерите

Ето и един от основните секс-символи на днешното време – Меган Фокс. Тя знае много добре как да заеме идеална съблазнителна поза. Може би червената рокля на Roberto Cavalli не е най-висшия образец за изтънчен вкус, но Меган я представи съвсем деликатно. Вместо да стъпи встрани като Анджи, изкара изящно крака си напред. Запомнете тази поза!

Dislike: Аня Рубик



Един-два месеца след епичното представяне на Джоли Аня Рубик реши да повтори подвига й. При това манекенката видимо беше решена да засенчи известната актриса. Цепката на полата й беше не просто висока, ами стигаше до талията. С подобна дреха е практически невъзможно жената да позира красиво, но Аня не се и опита – оставаме с усещането, че десният й крак просто си води отделен живот на фона на тялото й.

Like: Дженифър Анистън



Ако не сте сигурни, че ще се справите достойно със сложни пози, последвайте примера на Дженифър Анистън. Първо – съчетайте роклята с висока цепка с максимално семпли обувки и второ – не изкарвайте умишлено крака навън – той и без това ще се види. Позите на актрисата са естествени и деликатни. Одобряваме!

Dislike: Бионсе



Бионсе обожава да се облича претруфено, но видимо не й е било достатъчно това, че роклята й от Givenchy е допълнена с контрастна бродерия, широк колан и дълги ръкавици – тя реши да обуе и високи ботуши в същия стил. С пола с висока цепка са уместни само сандали или класически дамски обувки – всичко друго е пълна безвкусица. А да се използва стълбището за позиране с подобен тоалет излиза извън всякакви граници!

Like: Блейк Лайвли



Роклята, с която Лайвли дойде на Фестивала в Кан през 2014 г., разкрива високата цепка само тогава, когато това е нужно – в движение или когато Блейк е пренесла тежестта си на левия крак. Също като Дженифър Анистън тя не си подаваше крака твърде настрани и изглеждаше напълно непринудена.

Dislike: Кендал Дженър



Дори професионалните фотомодели понякога допускат грешки на червената пътека. Ярък пример за това е Кендал Дженър, която позира в непохватна разкрачена стойка – може би за да демонстрира по-крещящо централната цепка на роклята си или пък напротив – за да скрие поне част от краката си под плата. С тази стойка изглежда объркана и неуверена.

Dislike: Риана



Крайно лоша идея е да се опитвате да разтворите цепката с ръце, но в този скандален тоалет на Риана като цяло няма много какво хубаво да се намери. Черни дамски чорапи, крещящо бляскави сандали на платформа, практически голи гърди – дори и най-целомъдрената поза не би могла да спаси положението.

Like: Дженифър Лопес



Най-коварният тоалет е роклята с централна цепка отпред. Но Джей Ло се справя с лекота дори и с тази трудна задача – обърнала се е странично към камерите и е заела стилна и уверена поза с единия крак напред. Нагледно показва коя е кралицата на червените пътеки!

Dislike: Рита Ора



Роклите с цепка стоят най-вулгарно в комбинация с перчене и твърде очевидно позиране. Рита Ора обаче явно е била толкова доволна от външния си вид на церемонията VMA, че не се е сдържала да се отпусне пред камерите, показвайки много повече от тялото си, отколкото бихме искали да видим.

Like: Алесандра Амброзио и Петра Немцова



Разбира се фотомоделите знаят най-добре как да представят тоалета си в най-добрата светлина. Роклите с цепка мога да се покажат така, както са го направили Алесандра Аброзио и Петра Немцова – странична поза, издаден встрани крак и палав поглед през рамо.