Смятаме модните дизайнери за иноватори, за хора с творческо и разчупено мислене, които могат да сътворят всичко и дори повече от очакваното!

Все пак креативността изисква един малко по-различен подход и начин на възприемане на заобикалящата те среда. Големите модни дизайнери се вдъхновяват от всичко, а понякога дори и от собствените си колеги в бранша.

Както знаем всяка тенденция рано или късно се завръща и няма трендове, които да са напълно нови и неочаквани.

Днес продължаваме с тенденциите в миналото и сега, ще разберем кой кого копира и очевадно ли е вдъхновението. Ето ТУК може да видите I част.

Louis Vuitton есен-зима 2013-2014 vs Zara есен-зима 2013-2014


Дрехите, вдъхновени от бельото са една неостаряваща тенденция, която за голямо щастие, винаги се връща. Колекцията, която Марк Джейкъбс сътвори за Louis Vuitton е повлияна именно от красива, сексапилна дантела и нежно бельо. Испанската модна марка Zara също бе заложила на съблазнителните рокли тип комбинизон.

Четете още: Вижте визията на Джей Ло за романтична вечеря

Иман през 1991-ва vs Balmain пролет-лято 2014

Не можахме да откъснем поглед от тази невероятна снимка от 1991-ва, на която красивата Иман и съпругът й Дейвид Боуи се разхождат, хванати за ръка. Визията на Иман е толкова впечатляваща и стилна, готова да бъде отразена във всяко едно модно списание. Olivier Rousteing е направил това, но в неговата колекция за Balmain.

Azzedine Alaïa пролет-лято 1986-та vs Blamain пролет-лято 2013-та

Дрехите от деним са актуални всяка година и през всеки сезон. Вижте творението на Azzedine Alaïa за 1986-та и това на модна марка Balmain за миналата година. Приликите са наяве, но коя от двете дрехи предпочитате?

Четете още: Вдъхновение на деня: Бебешко синьо палто

От архивите на Versace

През далечната 1992-ра Джани Версаче неговите модели бяха представени от топманекенките Клаудия Шифър, Наоми Кембъл и Хелена Кристенсен, през 2013-а сестрата на покойния Джани Донатела Версаче възроди неговите творения за сезон пролет-лято 2014.

Lee Miller 1932-ра vs Céline пролет-лято 2012

Модна марка Céline, начело с Phoebe Philo винаги изненадват с нещо приятно, стилно и удобно, в този случай става въпрос за един пуловер с характерна кройка и цвят, който ни се стори познат.

През 1932-ра дрехата попада пред обектива на Man Ray (вляво), чиято любовница, муза и асистентка по онова време е Lee Miller.

Докато Lee Miller е била в Париж тя открива собствено студио и започва да ползва техниката и камерите на гаджето си.

Очаквайте продължение...