Емблематични места в 8 български града възвърнаха своя блясък, благодарение на Националната кампания на Cif и Domestos - „Чист дом, чиста страна“ и хората, за които има значение в каква среда живеят. Инициативата се проведе в периода 1 март – 25 април.

В рамките на кампанията „Чист дом, чиста страна“, Cif и Domestos почистиха емблематичния паметник в Габрово – Костницата. Паметникът почита героите, които са се жертвали в името на България.

Крайбрежната стена в Морската градина в Бургас също възвърна блясъка си, готова да посрещне новия туристически сезон. Сред останалите забележителности, които бяха почистени са статуята-трон в парка Заимов в София, колоните на входа на Морската градина във Варна, Драматичен театър „Гео Милев“ в Стара Загора, обществена сграда в Монтана, Регионалният исторически музей в Благоевград и Художествена галерия „Борис Денев“ във Велико Търново.

Днес всеки бърза, потънал в своите ежедневни задачи. Не обръщаме внимание на средата, в която живеем. Смело крачим сред боклуците, устремени, без да обърнем внимание, че всъщност именно нашите деца израстват в тази среда. А в крайна сметка животът ни не свършва на прага на нашия дом. Именно затова Cif и Domestos подеха тази година кампанията „Чист дом, чиста страна“. Нейната цел е да мотивира хората да поддържат чиста не само къщата си, но и градинката пред блока, квартала, града си, България.

Всеки българин имаше възможност да гласува чрез специално приложение във Facebook на страницата за своя град. Участниците бяха допълнително стимулирани чрез седмична томбола за общо 10 еко уикенда за двама в гр. Велинград. Накрая бяха класирани десет забележителности, осем от които вече бяха почистени. Предстоят събитията в Хасково и Пазарджик през м. юни.

По време на почистването Cif и Domestos проведоха и информационна кампания сред гражданите на всеки град с идеята да ги мотивират да пазят чисти обществените пространства и забележителностите.