Последната песен на Уитни е част от саундтрака на филма "Sparkle" (2012) и в дует с Джордин Спаркс, с която си партнират и в мюзикъла.

Последният запис на Уитни Хюстън бе издаден посмъртно. Това е песента "Celebrate", която е изпълнена в дует с Джордин Спаркс и е от последния филм с участието на Хюстън, римейка на "Sparkle", който трябва да излезе по екраните на 17 август, пише bulevard.bg

Спаркс почете Уитни на церемонията по връчването на наградите на "Билборд", като изпя хита й "I Will Always Love You". Докато слушаше изпълнението на песента, дъщерята на Уитни – Боби Кристина се разплака.


Смъртта на Хюстън на 48-годишна възраст през февруари дойде, докато тя се опитваше да се завърне на музикалната сцена и бе приключила участието си в снимките на "Sparkle". Тялото й бе намерено в банята на хотел в Бевърли хилс. Властите оповестиха, че смъртта й е в резултат на употреба на кокаин и сърдечно заболяване.

Филмът, отчасти мюзикъл, разказва историята на три сестри, чиито успешна музикална кариера се сблъсква с употребата на наркотици. Уитни играе Ема, майката на момичетата, а Джордин е една от тях (Спаркъл).

Филмът ще излезе тази година, а докато го чакаме, нека чуем песента.