Всички знаем, че онези характеристики на външния вид, определящи кой цвят на косата би ни отивал най-много, са общо казано тенът на кожата, цветът на очите и нерядко формата на лицето.

Но има и други фактори, на които е добре да обърнем внимание при избора нов цвят на косата.

Нека ви споделим няколко съвета за излизане веднъж завинаги от капана на дилемата – „С тъмна или със светла коса?”.

Заложете на тъмното:

Нямате много време да поддържате косата си - независимо дали става въпрос за прическата или израсналите корени. Русото има лошото качество да акцентира върху всичко нередно по главата ви. А и ако нямате възможност да посещавате фризьор, когато дойде време за боядисване, с тъмната боя можете да се справите сами далеч по-успешно, отколкото със светлата.

Ако косата ви е тънка, заложете на кестенявото. Интересно качество има тъмният цвят на косата – придава обем и плътност.

Четете още: Априлска мания по кестенявото

Ако пък е мазна - особено добър цвят в замаскиране за по-дълго на мазните корени е шоколадово кафявото. Меките му топли нотки придават красота и блясък на косъма. И правят зъбите да изглеждат по-бели.

Изберете светлото:

Ако искате да се подстрижете късо, можете да разчитате на русото – то ще ви придаде поразяващо секси вид!

Кожата ви е с розови оттенъци? Естествените нюанси на русото отиват на нежно розовата кожа и това прави лицето свежо и младежко. Ако имате такава кожа, не избирайте топли кафяви нюанси за косата си.

Имате нужда от глътка свеж въздух и повдигане на настроението? Дори изсветляването с половин тон може да повдигне самочувствието и настроението на една дама, защото придава светлина и блясък на визията.

Четете още: Направи си сама: Вода за изплакване на руса коса