Мечката се мие, чисти
във потоците лъчисти.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка?


Мъже, моля ви, къпете се. Нека всеки ден е неделя за вас. Обезкосмявайте се или поне се тримвайте на определени места. Има едно чудо на природата, нарича се сапун. Ползвайте и душ гелове. Но най-вече вода! И не си запарвайте junk-a - не се пристягайте като олигофрени в Speedo слипове, а дайте повече въздух и пространство на срамотиите си. Ох, моля ви, обърнете повече внимание на инструмента си и не се чудете, че много жени не искат да ви обгрижват
орално - и ние сме хора, не обичаме кофти миризмата, а за другото да не говорим. Знаете ли каква е приликата между зле измития член и мухлясалата краставица? Може някоя да ги сложи в устата си, но това не носи позитив за никоя от двете страни.

Така, моят няма този проблем. Но една приятелка ми разказа преди няколко дни как се забила с някакъв в един клуб и директно отишли в тоалетната. Пичът се бил барнал, ухаел добре, изглеждал добре, изобщо пич та дрънка. Събула го тя и... тъдъдъдъъъъм! Храст, ама огромен храст! И уж щяла да му прави нещо, ама ѝ станало първо много противно, после ѝ станало смешно, а след това противно и смешно едновременно. Гнусила се и се смяла, смяла се и се гнусила, но най-накрая казала, че бърза и си тръгнала, като оставила въпросния иначе симпатичен млад господин със събут панталон и с очакване нещо да се случи. Питах я дали поне ѝ се е сторил поизкъпан. Каза едно кратко, но категорично НЕ.

Добре, толкова ли е сложно? Как ще реагират мъжете, ако ние не полагаме съответните грижи за половия си орган? Какво, и ние ли да започнем да се "подмиваме" веднъж седмично, че да разберат колко е неприятно? Има и друго - някои си взимат душ, но после навличат същите миризливи дънки и тениски, ризи, пуловери... Все едно взимането на душ е имало някакво значение. Тези момчета не знаят ли за съществуването на пералнята? Или нямат прах за пране? Да направим някаква инициатива във фейсбук "Подарете пералня на приятеля си"? Или просто да му перем дрехите ние? Ох, става ми лошо, само като си помисля за мъже, които посягат към купчина с тениски и подушват всяка, за да преценят дали става за още едно обличане... А не съм чак някаква побъркана маниачка на тема хигиена. Просто искам мъжете около мен (включително колегите!) да знаят, че сапунът не им е враг.

И последно: момичета, кажете на момчетата си, че първо трябва си вземат душ и едва тогава да ползват дезодорант. Само с дезодорант става дори по-гадно.

автор: Ана Островска