Автор
Кристина Кирова

Честит рожден ден, Мария Силвестър!

Днес една от най-очарователните български актриси празнува рожден ден – Мария Силвестър!

Красавицата, известна с небесно сините си очи и неподражаемо чувство за хумор, е родена през 1977 г. в София. Учи право и психология и става популярна още в края на 90-те, когато започва кариерата й на модел и манекенка. Работела е в списание, докато един ден получава покана да стане част от екипа на сутрешното предаване „На кафе“ като сценарист. По-късно разбира, че работата пред камера й доставя най-голямо удоволствие и се влюбва в контакта си с нея, още от първия си опит, когато отива на кастинг за филма „Една нощ навън“ на режисьора Пламен Масларов. Играе в комедийния сериал „Тя и Той“, във филмите „Още една мечта“ и „Една нощ навън“. През 2012 г. озвучава героя Джия в анимационния филм „Мадагаскар 3“.



Мария Силвестър е водеща на едни от най-известните реалити предавания в България („България търси талант“, „Бригада нов дом“), а до неотдавна беше популярна и като „налудничавата репортерка“.

Чаровната актриса притежава характерна харизма и несъмнено умее да заразява всеки с добро настроение, като най-силното й е оръжие е непринуденото й поведение, забавният й смях и прекрасното й чувство за хумор.

Един ден Мария намира любовта в лицето на своя колега Силвестър Силвестров, който беше част и от групата „Братя Мангасарян“. Те бяха щастливо женени дълги години и имат син Давид, но се разделиха, като в медийното пространство беше разпространена информацията, че Силвестров изневерявал на красивата актриса. Днес Мария е щастлива с настоящата си половинка, който е бизнесмен в сферата на недвижимите имоти.



"Дами, имайте собствено самочувствие, не чакайте то да дойде от някой друг, защото то няма да дойде от някой друг. Ако дойде от там би било фалшиво".

"Аз съм като ходещо огледало, но малко криво. Отразявам действителността и малко я изкривявам".

"Аз не се възприемам като красавица, а като интересна жена. Когато процесът протича отвътре навън, виждаш красива, уверена и някак си осъзната жена. Когато процесът е отвън навътре е обратното. Всеки сам преценява посоката, в която ще развива сама по себе си".

"Доброто настроение се състои в това да умееш да се самоиронизираш и това е едно от най-красивите качества, които съм виждала в самата себе си".