Днес русокосите дами честват своя празник.

Международният ден на блондинките е отбелязан за първи път през 2006 г. и не му остава още много, тъй като се смята, че последната блондинка на Земята ще се роди през 2200 година във Финландия.

Четете още: Ах, този прекрасен кок!

Това не са го измислили злобните брюнетки в дългите си самотни нощи или коварните червенокоски, а немските антрополози. Статистиката е неумолима и сочи, че докато през последното столетие хората с естествен рус цвят на косата са били 49%, то през 21 век, те са едва 14%.

Благодарение на днешната козметика, обаче, всяка жена може да се превърне в блондинка, така че – страшно няма.

Първата известна блондинка в историята е богинята Афродита, получила златните си кичури като подарък от Зевс. Смята се, че блондинките са се появили за първи път на Земята преди около 11 000 години.

За разлика от порочната слава на днешните блондинки, в древна Гърция жените с руси коси са олицетворявали чистотата, невинността и дори – божествеността. В началото на 20 в. светлите коси са били считани от някои са признак на расово превъзходство.

В наши дни блондинките са обект на много научни изследвания. Френски учени са доказали, че при вида на блондинки мъжете загубват разсъдъка си.

Друго проучване, на експерти от университета в Куинсленд, Австралия, показва, че блондинките печелят седем процента повече пари от колежките си друг цвят на косата.

Четете още: Секси вълни тип русалка (видео)

Няма никаква тайнственост в привлекателността на блондинките. От биологична гледна точка светлата коса и сините очи са рецесивни признаци. Затова горещият брюнет губи ума си при вида на русокосо създание, инстинктивно чувствайки, че неговите доминантни гени ще победят рецесивните на блондинката. Тя ще бъде идеалният пазител на неговия генетичен материал.

Освен това русата коса предполага по-високо ниво на естроген, който е свързан с плодовитостта.

Уважаеми златокоси момичета, бъдете слънчеви, усмихнати и щастливи!

Нека от вас струи светлина!