Скъпи мои момчета, спокойно - никой не смята, че сте преминали на левия бряг. Ако не знаете, днес си е Петльов ден и си е празник на съвсем хетеросексуалния мъж. Няма да ви обяснявам повече, можете да си прочетете в уикипедия.

Какво следва? Трябва да почерпите! Един колега от Sportal.bg има рожден ден днес. Сигурна съм, че всякакви олигофрени с псевдоницшеански разбирания са му създавали проблеми в училище, но днес нещата са други. Трябва всички да сме много толерантни и ние сме, най-сетне няма такава бясна хомофобия, като разбира се изключим неандерталците от футболните агитки, които са готови да наритат някое момче с розова ризка или с изскубани вежди. Мислите, че това вече не се случва нали? Не, просто медиите умишлено не отразяват такива инциденти. Момче било брутално пребито в Пловдив и е в интензивното. Друг бил блъскан с бокс, а след това хвърлен в контейнер за боклук. Никой не уточнява, че и двамата са били гейове. Знаете ли защо са били набити? Заради нищо друго. Ако спортна агитка, лъхаща на пот, тестостерон и чорапи, види някой по-нежен тип, почти е сигурно, че той няма да се отърве с няколко обиди и подмятане за прическата и дрехите си.

Така че ето: момчета, всички момчета, не се срамувайте, а празнувайте! Това е нещо като вашия 8 март, не се шегувам. Малко, да, леко ви прецаквам, но днес трябва да купите по бутилка алкохол, бонбони и каквото там друго си решите, за да почерпите дамите в офиса. Ако все още има пиперливи шеги (винаги съм искала да напиша някъде невероятно тъпото соц словосъчетание "пиперливи шеги"), посрещайте ги с усмивка и си празнувайте празника. Точно така, минаха Коледа, Нова година, няколко знакови именни дни... Така че това си е идеален повод за наздраве, без някой да ви обяви за пияници.

Скъпи мои момчета, честито и ако не четете този текст (което е нормално, защото това си е женски сайт, duh!), дано приятелката ви го е прочела и ви подари нещо по повода. Няма какво да се лъжем - наближават 14 февруари и 8 март, а тогава ние трябва да получаваме подаръци, макар първият празник да е уж общ. Така че и вие заслужавате нещо. Е, не букет цветя, но трябва да получавате подаръци, за да се научите да подарявате - hodie mihi, cras tibi!

Хайде, здрави да сте и да почерпите!

автор: Ана Островска