Не знаем за вас, но ние неведнъж сме съжалявали за небрежността към собствените си устни.

Простият факт е следният – ако не ексфолираме и подхранваме ежедневно устните, няма как да се насладим на красив цвят червило. И това е!

Гледката напукани или белещи се устни с червило е неприятна, нека си го кажем честно. Затова ви предлагаме (напомняме) най-лесните начини за поддържане на разкошния вид на тази така съблазнителна и очарователна част от лицето.

Ексфолиране на устните

То е много, много, много важно, защото предотвратява дехидратирането и напукването на устните и премахва горния слой от мъртви клетки по тях. Благодарение на него червилото ще се нанася по-гладко и равномерно и ще изглежда по-естествено.

Ексфолирането също подобрява циркулацията на кръвта в тази зона и устните изглеждат здрави, меки и придобиват красив и естествен розов оттенък.

За домашна маска е нужна малка купичка, чаена лъжица захар и чаена лъжица зехтин. Всичко се разбърква добре, след което се слага малко количество на устните и се прави лек масаж за около около 30 секунди. След това с влажна кърпичка се премахва сместа.

Друг метод за ексфолиране можете да прилагате сутрин и вечер, докато миете зъбите си. Всичко, което трябва да направите е с мокра четка за зъби да масажирате внимателно устните за няколко секунди и след това да нанесете хидратиращ балсам.

Не трябва да пропускате да приемате много течности!

Съставени сме от 70% вода и е от голямо значение да пием нужното количество дневно.