Автор
Woman.bg

Черна гора - задължителната дестинация за лято 2017

Някои предпочитат почивката на море, а други на планина. Ако изберете Черна гора за вашата лятна ваканция обаче, ще получите най-доброто и от „двата свята“ и то на едно място. Планинската страна, която е обявена за екологичен резерват още през 1991г., предлага прохладата на планинските склонове и кристално чистите води на Адриатика в една симбиоза, която няма да разочарова нито един турист.


В Черна гора планинските сконове „целуват“ морето по един изключително живописен начин, обединявайки свежестта на Алпите и топлината на Средиземноморието.
В този истински рай, в който отпочиват всичките ти сетива, горите са разсечени с каньони, тук-таме се виждат сини езера и бързоструйни реки, а ароматът на истински планински въздух се усеща дори на плажа.


През последните няколко години Черна гора и по точно районът на Будва и китното Сутоморе се превърнаха в любимо място на туристите, които припознаха черногорското крайбрежие заради неговата страхотно чиста вода, зеленината и не на последно място възможността за културен туризъм. Това споделят от екипа на „София Тур“, които тази година организират екскурзии до Черна гора с доста интересна програма и отлични цени.


Ако решите да посетите красивата Черна гора, ще имате възможността да се потопите в живота на старинната бивша венецианска република в пълния й арт разкош, да се разходите из малките улички на Будва, да разгледате най-старата маслинова плантация в света в Бар, да вдъхнете от аристократизма на Дубровник и не на последно място да видите най-красивото езеро на Балканите – Шкодренското.


За нищо на света на пропускайте и Котор – красотата на града е толкова неописуемо пленителна, че неслучайно го наричат невестата на Адриатика. Заради автентичния средновековен облик на Стария си град, през 1979 г. Котор е включен в списъка на ЮНЕСКО. Разходете се из красивите улички, насладете се на чаша добро вино и в никакъв случай не пропускайте да опитате местната кухня – събрала в себе си най-доброто от опита на Италия и Балканите.

Вижте страхотното предложение на "София Тур" за екскурзия до Черна гора ТУК.