От 2000 година насам модна къща Chanel стриктно спазва едно правило, а именно всеки път да представя новите си колекции на различни места по света.

Посетените локации са десетки - от Маями и Далас чак до Сингапур и Шанхай. Ето, че дойде ред и на перлата в короната на Арабските емирства - Дубай.

На 15 май Cruise колекцията 2014/2015 на Chanel ще бъде представена на специален частен остров в Дубай, собственост на самия френски бранд.

Още през октомври 2010 г. Карл Лагерфелд разкри амбицията си да основе собствен моден остров на име "Isla Moda" в Дубай. Тази година срещу сумата от 2,5 милиона долара мечтата му се превърна в реалност. Островът Chanel се намира в близост до известния "Джумейра Бийч Парк", разкриват колегите от БГНЕС.

"Освен, че е ключов център за нашия моден бизнес в Близкия Изток, Дубай е избран, защото вдъхновява и олицетворява духа на пътуването", сподели президентът на Chanel Бруно Павловски.

Остават броени дни до шоуто. Лично ние сме затаили дъх и с нетърпение чакаме да видим поредното модно вълшебство на маестро Лагерфелд.