Необходими продукти:

3 чаши вода
2 пръчици канела
1 звездовиден анасон
¼ чаша царевично брашно
2 чаши прясно мляко
½ парче нарязан мексикански шоколад
½ чаша кафява захар

Начин на приготвяне:

1. В голяма тенджера кипнете водата с двете пръчки канела и анасона.
2. Махнете тенджерата от котлона, сложете капака и оставете вътре канелата и анасона за 10 минути. През това време смесете брашното, млякото, шоколада и захарта.
3. Извадете анасона и канелата и върнете тенджерата на котлона, включете на слаб огън.
4. Добавете сместа като непрекъснато разбърквате.
5. Продуктът е готов, когато шоколадът се разтопи напълно. Разбърква се и се сервира.

Четете още: Домашно приготвен хумус