Автор
Woman.bg

Camino del Rey: Последен шанс за най-страшната разходка в света

Любителите на адреналина ще трябва да опаковат набързо багажа си, ако искат да изпитат най-страшната разходка в света.

Camino del Rey се намира на 100 метра над река Ел Хоро в Испания. Пътеката е с ширина само един метър и е построена между 1901 и 1905 г. за работници, които е трябвало да стигат от едната водноелектрическа централа до другата. Бетонната пътека е построена без парапети, а на места дори се е разрушила, именно това й носи славата на най-страшната в света. Алфонсо XIII, крал на Испания, прекосил пътеката при встъпването в длъжност, което дало името на Пътеката на царя.

От години насам Camino del Rey привлича стотици търсачи на силни усещания от цял свят. Достъпът до част от нея е ограничен от 2000 г насам, след като двама човека намират смъртта си в района. Средната част от бетонната пътека, с дължина 1,5 километра, все още е достъпна за опитни катерачи, които искат да се справят с предизвикателството, наречено Camino del Rey.

Четете още: Ужасяващи планински пътеки

Всичко това обаче е на път да се промени, тъй като вече започнаха работите по възстановяването на цялата пътека. Властите целят да направят известната туристическа дестинация още по-популярна и достъпна. По проект бетонът ще бъде заменен от дървени летви, а на места ще бъдат поставени стъклени панели, които ще придадат още по-вълнуващи нотки в разходката.

Работата по възстановяването на Camino del Rey ще продължи до май, така че това е срокът, в който любителите на адреналина ще могат все още да се срещнат със страшната страна на пътеката.