Автор
Юлия Попова

Бюрек с диви листни зеленчуци и сирене

Днес ви предлагаме една от невороятнно вкусни рецепти от втората книгата на Силвена Роу- „Ориент експрес”

Необходими продукти:

200г пресен див кресон
300 г прясна дива рукола
2 с.л. зехтин
200 г сирене, натрошено
1⁄2 ч.л. счукан черен пипер
1⁄2 ч.л. червен пипер
2 яйца прясно мляко
250 мл
6 с.л. разтопено масло к
20 кори за баница
2 с.л. семена от черен кимион

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната с вентилатор до 200°С (газова фурна на 7).

В тиган със зехтина сотирайте кресона и руколата за 2 минути на средновисока температура, докато леко омекнат. Оставете да изстинат достатъчно, за да можете да изстискате излишната течност. Сложете ги в голяма купа и смесете със сиренето, черния и червения пипер.
В отделна купа разбийте яйцата, после с разбъркване добавете млякото и разтопеното масло.

Намазнете леко тава с размер 25 × 30 см и разстелете първата кора. Намажете обилно с яйчената смес и сложете отгоре още една кора. Повторете, докато сложите 10 кори.

Изсипете сместа със сиренето и покрийте с останалите 10 кори, като мажете с яйчената смес всяка кора. Изсипете останалата яйчена смес върху последната кора и поръсете със семената от черен кимион.

Печете във фурна в продължение на 30–35 минути до златистокафяво. Извадете и оставете да изстине, преди да нарежете на квадратчета.

Източник: "Ориент експрес“



Снимките и рецептите са авторски!!!