В тази салата се слага и ананас, което е нормално за китайската кухня.

В Китай ананасът се възприема по-скоро като зеленчук и се използва за придаване на кисело-сладък вкус на ястията.

Продукти за салатата:

* Ананас, нарязан на кубчета – 70 гр.
* Чушка, нарязана на ивици – 1 бр.
* Морков, нарязан на ивици – 1 бр.
* Грахови шушулки – 50 гр.
* Зелен лук – 2 стръка
* Млада царевица – 2 бр.
* Зелен фасул – 20 гр.
* Филе от бяла риба с кожата – 200 гр.
* Картофено нишесте – 100 гр.
* Слънчогледово олио
* Сусамено олио

Продукти за дресинга:

* Мед – 1 супена лъжица
* Светъл соев сос – 1 супена лъжица
* Чесън – 1 скилидка
* Сок от лимон – 1 супена лъжица

Начин на приготвяне:

Филето от бяла риба се нарязва диагонално. Овалва се в нишесте и се запържва във фритюрник. Излишната мазнина се отцежда.

Всички продукти за дресинга се разбиват на еднородна смес.

Нарязват се всички продукти за салатата.

Не забравяйте да отстраните твърдата сърцевина на ананаса!

Всичко се смесва.

Салатата се подправя със сусамено олио и после със соса.

Сервира се в една чиния с рибата. Да ви е сладко!