Автор
Woman.bg

Bvlgari със специален пръстен за 130-та си годишнина

Основателят на компанията Сотирио Булгари, който произхожда от стар гръцки род на майстори на сребърните изделия, произвеждал скъпоценни сребърни предмети. В края на 19-ти век Сотирио се мести в Италия и през 1884 г. открива първия си магазин в Рим. Сега, 130 години по-късно, италианската луксозна марка е по-голяма от всякога с много звездни почитатели – от Елизабет Тейлър до принцеса Грейс Монакска.

За да отбележи 130-та си годишнина, Bvlgari представи нов пръстен, включен в известната колекция B.zero1.

Пръстенът е почит към Рим, който вдъхновява Bvlgari от десетилетия. Тя се състои от четири обръча топла бронзова керамика, обградена от меко розово злато с думата Рим, гравирана по краищата.

Кръглата му форма напомня на повечето шедьоври на римската архитектура – от импозантното кръгло величие на древния Колизеум и двореца Сант Анджело до Пантеона. "Не може просто да се живее на стари лаври, това е лудост. За да имаш успех, трябва да съчетаваш миналите, настоящите и бъдещите светове. Това е предизвикателството и има много хоризонти", заяви внукът на Сотирио Никола Булгари.

Новият пръстен на луксозната марка се продава на цена от 1300 евро (1780 долара). Очаква се компанията да представи още специални издания в идните седмици, включително бижута, часовници, аксесоари и парфюми.

Източник: БГНЕС