Продължение на I част

Полезната диета на Гуинет Полтроу

41-годишната актриса често бива обвинявана в прекомерно увлечение по диетите и тренировките. Самата Гуинет твърди, че диетите и спортуването са станали част от живота й по здравословни причини. Но дори и вейка като Полтроу понякога прибягва до „бързи“ диети и според слуховете в тези дни си изкарва лошото настроение на цялото си семейство.

Диетата й продължава три дни. Закуска – чаша вода с лимон, час по-късно чаша билков чай, а още след час коктейл от малини и оризово мляко, след още половин час – чаша кокосово мляко. На обяд Гуинет хапва мисо-супа, за следобедна закуска изяжда шепа бадеми. Вечерята й (задължително преди 18:00 ч.) включва риба, приготвена на пара. Преди лягане актрисата изпива три супени лъжици зехтин. Диетолозите одобряват режима й, така че можете да пробвате тази диета без притеснения.

Зелевата разтоварваща диета на Хайди Клум

Вечно младата Хайди продължава да радва публиката със стегната фигура и идеално плоско коремче, въпреки че е на 41 години и е майка на четири деца. Успява да се поддържа във форма не само чрез редовни упражнения, но и с помощта на дни за разтоварване. В тези дни менюто й се състои само от кисело зеле.



Разделната диета на Алесандра Амброзио

Още един ангел на Victoria's Secret, възвърнал си идеалната фигура веднага след раждането. Алесандра Амброзио преди важни ревюта изключва напълно от менюто си захарта и брашнените храни. Яде само немазно месо, морски дарове, зеленчуци и плодове, но не ги смесва, ами ги яде поотделно, на минимални порции.



Цветната диета на Дженифър Анистън

Девизът на Дженифър е „Никакви бели храни“ - и той видимо й помага да поддържа прекрасна фигура. Замислете се само колко бързо ще започне да се движи стрелката на кантара към нулата, ако изключите от менюто си солта, брашното, картофите, тестените изделия и другите продукти с бял цвят. Сменете белия ориз с кафяв, а спагетите с макарони от елда. Наблегнете на разноцветните продукти – Анистън си хапва най-вече плодове, пилешко/пуешко и риба. При този режим тя гарантира, че ще се отървете не само от 2-3 излишни килограма, но и от торбичките и черните кръгове под очите.



Детокс-диетата на Мадона

Да си на 55 години и да изглеждаш на 25 сякаш е нещо невъзможно... Но не и за Мадона. Поп-кралицата е известна не само с бурните си любовни връзки, но и с непоклатимата си готовност да работи над себе си и да усъвършенства тялото си и таланта си. Звездата поддържа стегнатата си фигура с постоянни тренировки, но когато й се налага да се разхубави за минимално време, прибягва до своята десетдневна детокс-диета. Менюто включва детокс-продукти и ястия – водорасли, мисо-супа, ечемик, зелени плодове и зеленчуци, тофу. На петия и шестия ден можете да си направите лека почивка, но после продължете диетата. Строг режим, но и много ефективен!