Лятото е сезонът на свободата, а не на ограниченията. Дори ако става въпрос за ограничения в храненето.

Ако обаче спешно ви се налага да отслабнете – например заради наближаваща почивка на море – ще ви трябва бърза диета. Поучете се от звездите как можете да си върнете формата.

Строгата „тридневка“ на Жизел Бюндхен

Жизел признава, че много обича да си похапва. Най-големите й слабости са спагетите, пържените филийки, ризотото и пържолите. Преди важни ревюта и фотосесии обаче й се налага да забрави за хладилника. Специалната тридневна диета й помага бързо да си върне формата. Закуска – рохко яйце, обяд и вечеря – не повече от 200 гр. обезмаслена извара с неподсладен чай. Жизел твърди, че по този начин успява да свали 3 кг. за три дни.


Белтъчинната диета на Адриана Лима

33-годишната Адриана Лима е не само една от най-търсените съвременни манекенки, но и майка на две малки деца. Два месеца след раждането на второто си дете Лима се появила, облечена в сексапилни бикини на ревюто на Victoria's Secret. Адриана е запалена по спорта и е прекарвала по 7 часа на ден във фитнеса под ръководството на личния си треньор. При това е спазвала и строга диета. Изключила напълно от менюто си солта и подправките, както и всичко сладко, и наблегнала на белтъчинните храни. Ето и още няколко нейни хитрости – минимални порции, до три литра вода на ден и протеинови коктейли.


Рибената диета на Ева Лонгория

„Отчаяната съпруга“ Ева Лонгория е наистина миниатюрна и изящна (при ръст 157 см. тежи едва 48 кг.). Но преди да излезе на червената пътека, където предпочита да се появи със сексапилна прилепнала рокля, актрисата спазва специална рибена диета. Освен спазване на общоприетите правила за отслабване (отказ от сладко, печива, мазни храни и алкохол) системата й включва и смяна на обичайните основни ястия на обяд и вечеря с варена риба (не повече от 200 гр. на ядене). Допълнете порцията с гарнитура от сурови зеленчуци и кажете наум „мерси“ на Лнгория за хубавата си фигура.

Шоколадовата разтоварваща диета на Дженифър Лопес

До неотдавна Дженифър Лопес не можеше да се похвали с идеална фигура, но и тогава фигурираше в класациите на най-сексапилните жени на планетата. Предразположената към напълняване певица спортува всеки ден и винаги спазва хранителен режим, а преди концерти и важни мероприятия ограничава менюто си до 80 гр. горчив шоколад и 2 л. вода на ден. Този вариант е по-подходящ за разтоварване, отколкото за продължителна диета, но Лопес успява да издържи „на шоколад и вода“ по няколко дни и да стегне забележимо фигурата си.

Очаквайте продължение.