Седмата част от поредицата "Бързи и яростни 7" разби всички рекорди през първия си уикенд на голям екран. Българската премиера на последната гонка на Пол Уокър съвпадна със световната на 3 април и моментално се превърна в най-касовата премиера на всички времена у нас.

С бокс офис от 730 хиляди лв., "Бързи и яростни" 7 изпревари предишните победители Ледена епоха 3 и Хобит: Битката на петте армии.

Седмата част от поредицата съвсем очаквано е и най-гледаната премиера на всички времена в България, като отвя досегашния носител на този приз – Петдесет нюанса сиво. В премиерния уикенд на филма киносалоните са били посетени от над 87 хиляди зрители, които са гледали зрелищната седма част на култовия франчайз.

Едно от най-дългоочакваните продължения направи своя дебют в България с предпремиерни прожекции на 1 април. Заедно с прожекциите от средата на седмицата приходите за първите пет дни, в които"Бързи и яростни 7" е на голям екран у нас, стават още по-впечатляващи – близо 911 хиляди лв. и над 102 хиляди души, които са гледали последната част от поредицата.

"Бързи и яростни 7" се нареди на челните места и в световния бокс офис. С приходи от над $384 милиона само за един уикенд, се очаква филмът да направи над $1 милиард. Имайки предвид, че седмата част все още не е направила своята премиера в Китай, Япония и Русия, цифрите ще продължат да растат през следващите седмици. В САЩ премиерата на "Бързи и яростни 7" се превърна в най-касовата априлска премиера досега.

Приходите от седмата част на поредицата почти сигурно гарантират поне още един филм, въпреки че семейството на Доминик Торето няма да бъде пълно. Дни преди премиерата на "Бързи и яростни 7", Вин Дизел обяви, че действието в осмата част ще се развива в Ню Йорк. Трябва ли Голямата ябълка да се готви за разрушителните каскади на поредицата, ще стане ясно съвсем скоро.