Автор
Woman.bg

Бурка за първи път в историята на конкурс за красота в САЩ

Халима Ейдън е 19-годишна красавица, която бе първата претендентка в историята, участваща в конкурса за красота "Мис Минесота", носейки бурка.

И въпреки че лицето й бе почти закрито, беше невъзможно красотата й да не бъде забелязана.

Чаровната Халима е от сомалийски произход, родена е в бежански лагер в Кения, а когато е на 6 години семейството й се премества в Америка и днес тя е призната за една от най-красивите жени в САЩ. Преди и след конкурса тя сподели многократно пред медиите, че за нея не е толкова важно да спечели, отколкото да докаже на света, че красотата може да съществува под всякаква форма.

"Много хора не виждат красотата на жените, които носят забрадки, защото не са свикнали да се вглеждат, всички очакват хубостта да бъде твърде очевидна и лесно достъпна. Винаги съм се стремяла да работя над себе си и да защитавам убежденията и правата си. Бих посъветвала всички жени по света да бъдат такива, каквито са, да не се стараят да се впишат нечии критерии и да стоят твърдо зад принципите си.“ споделя самата Халима.

Определено 19-годишната красавица ще остане в историята като една от най-смелите дами, участвали в конкурс за красота в САЩ. И със сигурност светът би бил едно по-добро място, ако се вслушаме в съвета й. Време е ние, нежната част от човечеството, да бъдем непреклонни и да защитаваме правата си. Време е и ние, българките, да се гордеем със същността си и да прославяме красотата и достойнствата си.

С участието си на конкурса за красота, Халима цели не само да бъде оценена хубостта й но и да помогне на жените, проповядващи мюсюлманството, да бъдат приети в Америка и да се преборят с ислямофобията, която е завладяла по-голямата част от страната.

"Не веднъж съм се сблъсквала с предубежденията на хората, но трябва да знаете, че тези, които вършат злини, не могат да представляват цялото ни общество. Сред нас има и много добри хора! Моята мисия е да разруша митовете и погрешната представа за жените, които проповядват мюсюлманството.“