Автор
Woman.bg

Български червен кръст и Johnson & Johnson* за програмата ''Топъл обяд''

Българският червен кръст продължава изключително успешната програма „Топъл обяд“, подкрепяна от компанията Johnson & Johnson*. Johnson & Johnson ще дари 8000 обяда на социално слаби деца от различни региони и общини на България. Целта на тази кампания е да бъдат подкрепени деца в нужда, като ежедневно им се предоставя топъл обяд, който да им позволи да се развиват и да растат здрави. За някои деца в особено тежко положение предоставянето на безплатна храна е единствената възможност да ходят редовно на училище.

Червеният кръст и Johnson & Johnson* възприемат проблема с недохранването като фактор за здравословните проблеми и развитието на децата в България. Поради тежките икономически условия все повече деца нямат достъп до подходяща храна и особено до здравословна топла храна. Това често води до влошено здравословно състояние и физическо развитие на децата и също така пречи на нормалната им социална интеграция.

Всеки може да подкрепи тази кауза. 1 безплатен обяд за 1 едно дете в нужда в България струва 2 лв.

Всяко дарение е ценно, тъй като дори и най-малката сума може да нахрани дете в нужда. Главната цел на кампанията е да подкрепи физическото развитие на сираците, бездомните и децата на самотни родители и да намали смъртността сред тях с помощта на топъл обяд.

Всеки, който иска да помогне с дарение на програмата „Топъл обяд“, може да го направи чрез:

SMS на номер 1255; цената на един SMS е 1 лев (без ДДС).
Онлайн дарение
Дарение в офисите на Easy Pay
Банков превод на:
Банкова сметка в лева
IBAN в лева: BG37UNCR 7000 1500 5335 32; BIC: UNCRBGSF
Банка: UniCredit Bulbank; адрес: ул. „Калоян“ 3, София 1000, България

За повече информация посетете сайта на Българския червен кръст www.redcross.bg, където има налични повече данни за кампанията.

*Cilag GmbH International подкрепя програмата на Червения кръст „Топъл обяд за децата“.