България е държава, която може да се похвали с изключително красиви туристически забележителности и невероятни природни кътчета, които всеки българин трябва да посети поне веднъж в живота си.

Седемте рилски езера

Една от главните туристически забележителности в България е група от ледникови езера, разположени високо в Рила планина.



Подходящото време за посещение на езерата е през летните месеци, като дори през юни езерата могат да бъдат замръзнали.

Пътят до езерата не е лесен, въпреки, че лифт скъсява разстоянието по стръмния планински склон. Легендата разказва, че езерата са се образували от сълзите на жена гигант, която плачела за своя любими.



Копривщица

Вървейки по тесните улички на Копривщица се чувствате така сякаш сте попаднали във великите времена на 1876 г., когато българите храбро се борят за своята свобода.

Копривщица е пълна с паметници и къщи-музеи, в които са показвани старинни оръжия, земеделски сечива, носии, произведения на изкуството и бижута.



Със своите 1060 м надморска височина градът е най-високо разположеният в цялата ни страна. Балканът го притиска от всичките му страни, а котловината, в която се намира изграденото по поречието на река Тополница селище, е тясна – с дължина 3 км и широчина над 600 м.

Днес къщите на Копривщица пълзят по околните височини във всички посоки, там, и където е удобно за жителите му, и където гостите на това свято място, ще се чувстват удобно и защитено, но без това да нарушава и загрозява околната красива природа.

Четете още: 7 причини да отидем в Камбоджа през „зеления сезон”

Белоградчишките скали

Белоградчишката крепост е преградена от естествени скални масиви. Гледката е толкова уникална и живописна, че сякаш е декор от някоя приказка. Белоградчишките скали, номинарани през 2009 г. за едно от новите седем чудеса на света, са зашеметяващи образувания в различни форми.

Четете още: Къде са най-скъпите хотели в света?