Станислав Валериев от София е събрал колекция с над 1000 кукли Барби.

Младият мъж е подредил своите любимки в специални витрини в стаята си и от години всеки ден отделя по няколко часа, за да им се любува.

Това призна младият мъж в предаването "Игри на съдбата" по TV7.

Четете още: Вижте живата Барби в действие! (видео)

Твърди, че в началото ги е купувал от детските магазини, но днес е сред истинските ценители от цял свят и поръчва харесаните от специализиран сайт. Там нещата не стават лесно, трябва да знаеш точно кога да поръчаш, за да направиш изгодна сделка. Този тип пазаруване повече прилича на лов, защото ако пропуснеш момента, после може да платиш три и четири пъти по-висока цена. Въпреки че е предпазлив, не пести при покупка на най-желаните модели. Случвало му се е да плаща и над 1000 долара за атрактивна кукла. Не може да се спре, въпреки че има много големи разходи. Давам около 150% от това, което изкарвам, признава Станислав. Всяка похарчена стотинка записва в специална тетрадка и когато последния път си направил сметка, се хванал за главата.

Родителите му го подкрепят и се радват на страстта му, но и те смятат, че разходите са прекалено много.

Четете още: Как би изглеждала Барби, ако беше истинска

Всъщност, когато купил първата кукла, Станислав дори не подозирал докъде ще стигне. Тази крачка направил в седми клас. Бил събрал пари от рождения си ден и решил да си направи подарък. Оказало се, че парите не му достигат за най-скъпите модели, но той все пак изключително доволен от покупката. Когато започнал работа, вече си позволявал и повече, и по-скъпи. Днес иска да си наложи ограничение, но засега това е само в сферата на добрите намерения.

В колекцията си има освен традиционната Барби и модели на Барбара Стрейзънд, Шер, Дженифър Лопес, Клеопатра. В нея може да се видят Кен и други приятели на Барби.

Четете още: Вижте живата кукла Барби без грим!

Четете още: Тялото на Барби vs тялото на модел