Днес обръщаме поглед към няколко известни дами, които с действията и изказванията се опитват да покажат на нежната половина от човечеството, че животът е прекалено кратък, за да го пропиляват, опитвайки се да се впишат в нечии критерии – били те за красота или за успешност.

Защото истината е, че няма нищо по-важно от щастието, а няма да го постигнете, ако се опитвате да загърбите същността си и да се превърнете в някой, който не сте, само, за да отговорите на обществените очаквания. Затова не губете време, обикнете себе си и живота си и му се наслаждавайте.

Е, без повече приказки нека видим кои са въпросните дами и какво точно искат да ни кажат те по въпроса:

Алиша Кийс

Преди месеци Алиша Кийс призна, че е крайно време да се обикне и възприеме такава, каквато е. Затова тя спря да носи грим и реши повече да не изправя косата си.

Красавицата доказа, че е напълно сериозна, след като се появи на обложките на новия си албум без грам макиаж, позира за списание отново напълно естествена и вече от месеци насам на всяко светско събитие, на което присъства, тя е напълно натурална – без грим и с къдрава коса.

Алиша заяви в скорошно интервю, че това е едно от най-разумните ѝ решения, не само защото чрез него е постигнала вътрешен мир, но и защото така се преодолява натиска, упражняван върху известните жени да бъдат винаги перфектни. А съвременното общество има доста изкривени представи за перфектно, категорична е Кийс, която допълва, че до болка ѝ е омръзнало "колко промиват мозъците на жените, за да мислят, че трябва да са кльощави, или секси, или желани, или идеални".

Алиша без притеснение качва и снимки, запечатали несъвършенствата ѝ

Маделин Стюарт

Друга дама, която е ходещо доказателство, че жените по света не трябва да се срамуват от себе си, а да се обикнат такива каквито са, защото са прекрасни, дори и да не се вписват в общоприетите стандарти за красота, е 19-годишна Маделин Стюарт, за която вече сме ви разказвали.

Именно нейната увереност и фактът, че не се притеснява от това, че е различна ѝ помагат да сбъдне мечтата си да бъде модел, въпреки че страда от синдрома на Даун.

Кели Брук

Няма как да подминем и най-известният pluse size модел Кели Брук. Тя признава, че още като тийнейджърка е разбрала, че никога няма да има тяло като на моделите от списанията и вместо да страда за нещо, което не може да промени, се е примирила. Постепенно тя започва да заобиква фигурата си и това и ѝ помага не само да постигне вътрешен мир, но и да натрупа самочувствие, без което със сигурност нямаше да се реализира в света на модата.

Дженифър Анистън

Все още обществото ни гледа на брака и децата като смисъла на женското съществуване. Но трябва ли наистина да се омъжим и да родим дете, за да се чувстваме пълноценни?

Актрисата Дженифър Анистън написа въздействащо отворено писмо, в което говори именно за тези социални норми, които карат мнозина да живеят живот, който не ги прави щастлив, само за да отговорят на очакванията.

Ние сме пълноценни личности със или без партньор, като родители или ако не сме станали такива. Трябва да спрем да се опитваме да се впишем в нечии представи за нормалност. И да намерим какво е щастието за самите нас.